09.12.2023
Monica Bologa
Ținându-mă de mână, a început să-mi enumere toate motivele care contează și care ar trebui să ne facă să luptăm pentru relația noastră: ne iubim, avem o grămadă de compatibilități, facem dragoste dumnezeiește, știm să ne bucurăm împreună de lucruri mărunte. Spune-mi un singur lucru serios care ar putea dărâma toate aceste motive și îți promit că te las să pleci, mi-a spus. I-am răspuns clar și apăsat: sunt însărcinată, iar copilul nu este al tău. Cuvintele mele au catapultat toate motivele lui până la stele.

Marilena Demian
Inspir și privesc un punct fix. Echilibru perfect. Odată, am furat un petec de pânză. Punctul oscilă ușor. I-am cusut rochie păpușii. Punct fix. Iubitul soră-mii mi-a zis că o părăsește pentru mine. Punctul se clătină viguros. Dar l-am refuzat. Mă redresez. O să iau viața unui prunc nenăscut. Punctul se clătină violent și lăsă în urmă o dâră ca de cometă, înainte de a se stinge. E normal să leșini în situații ca asta, trece, e de la anestezie. De ce fugi? Nehotărâtele astea, habar nu au ce vor de la viață.

Laura Stanciu
Păi nu, nu mă mai văd cu contabilul ăla. Ne-am tatonat cât ne-am tatonat, ba pe mess, ba pe w-up, iar el a întârziat la prima întâlnire. Mitocan. Eu, la 50 de ani, nu mai am timp, dragă, de preludiu din ăsta, că-mi trece viața. Vreau să știu cum stă treaba. Ce să zic? Am așteptat în restaurant jumătate de oră, alaltăieri, pe 31. Proastă. Când a ajuns, mi-a arătat omul că n-avea baterie. S-a scuzat că balanțele-l omoară. Păi eu sunt Balanță și ca ascendent. Am înțeles. M-am ridicat și m-am tirat.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus