16.12.2023
Cristina Daniela Dumitru-Pascal
El e în dormitor. Plânge. Plânge băutura, de fapt. Ea spală peretele de sânge. A izbit-o cu capul să nu-l părăsească. Un ochi e roșu, verde, negru, celălalt umflat. Pe obraz e tatuată palma lui cu tot cu degete. Pielea pulsează și arde de la cureaua cu care a mângâiat-o. Te iubesc, iartă-mă, îl aude. Când? Poate, doar, în prima seară când s-au cunoscut. Îl privește. A adormit în propria vomă. Printre dinți, șoptește, ești a mea, te omor, cățea. Deschide ușa și trece pragul. Fără să întoarcă capul. În capot și papuci.

Arthur Ianoși
Când Mureșul își scuipă sufletele afară e semn că s-a săturat de moarte. Marin știe și-și trage pluta la mal. Își aprinde o mahoarcă și-l privește cum se învolbură, mai întâi mâlos, de zici că apa-i valuri de pământ, ca mai apoi să se liniștească și să înceapă magia. Să nu clipești. Mii de rusalii încep să danseze deasupra apei amintindu-i pe toți cei care s-au iubit și nu au reușit să fie împreună. Înflorește Mureșul, așa zice legenda. Două efemeride i se așază-n palma crăpată și se unesc pentru o zi. E pace acum.

Andreea Luise Stana
Se știau de opt ani, relația lor a fost mereu platonică. Până în noaptea aia. Drumul spre gară era lung, tramvaiele nu mai circulau, gerul nu avea milă. Mai aveau de mers 2 km când a prins-o brusc de mână. Ajunși în gară, s-au retras în sala de așteptare. Au stat acolo în tăcere, înfrigurați și-mbrățisați ca și cum au așteptat mereu momentul. Am vrut să te sărut, dar n-am avut curaj, i-a scris după ce a urcat în tren. Ea a citit, dar n-a răspuns. Când a ieșit din gară, încă îi tremurau mâinile pe telefon.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus