21.12.2023
Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Pentru că familia nu o primise acasă, Kim trăia într-un subsol plin de miasme de când se întorsese din Burma. Totul începuse în noaptea-n care au silit-o să urce în barcă. Pe malul celălalt, au pângărit-o pentru prima oară. Apoi n-a fost decât o rană sfâșiată prin care au trecut iar și iar soldații Împăratului din țara Soarelui Răsare. Blestema ziua-n care aliații au găsit-o vie și au trimis-o la ai săi. În altă viață era doar o copilă cu ochi nefiresc de mari, care culegea melci pe malul râului Nakdong.

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Amândurora le plăceau desenele animate și seara, copiii din camera rece de orfelinat, urmăreau, pe perete, anime-urile povestite de cei doi cu umbrele mâinilor. Anii treceau, umbrele creșteau și zidul a simțit că de la joacă au trecut la sfială, prima atingere, întâiul sărut. Au părăsit instituția, degetele au mai prins viață o perioadă, el a vrut faimă, ea iubea albul peretelui. În acea dimineață norii păreau umbre pe cer. Mamă, uite, tata a pictat văzduhul cu desenele care îmi plac mie. Și băiatul râdea fericit.

Alex Caragian
Făt-Frumos-cu-ochi-mijiți planta cireșe amare confiate pe Muntele Fuji. Pe placa fermecată de surf, zmeul Dragon Balls survola marele val de la Kanagawa. Ateriză cu fâlfâit de aripi pe vârful înzăpezit și continuă pe schiuri călătoria inițiatică. Ajunse în pădurea lui Făt, care îl scruta de departe cu ochi și mai mici, încât zmeul crezu că e Frumoasa Somnoroasă și se apropie să îl sărute ca să se scoale. Nu fu nevoie că Făt dădu cu paloșul de dimineață-n zmeu și se transformă-n Prințesa HenThay.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus