14.01.2024
Radu Gramatovici
Ambele mâini pe volan. Așa. Spatele drept. Ce faci? Te grăbești? Vrei să ne omori? Ia uite-l și pe-ăsta. Băi, idiotule. Deschide geamul. Deschide și înjură-l. Nu așa. Asta e înjurătură? Zi-i omului: tu-ți morții mă-tii. Mai tare. Cu vocea asta nu o să înveți să conduci niciodată. Acum ce stai? Nu vezi că ți se bagă toți în față? Claxonează-l. Bagă-te și tu. Nu-l lăsa. Nu-l lăsa. Ce țăran. Toți țăranii au venit cu mașinile la oraș. Ia uite, altul. Iar stai? Of, ce mototol. Niciodată nu o să-nțeleg de ce te-am luat.

Ana Maria Dobre-Nir
Dreapta, stânga, dreapta, stânga. Copilă, pe tine te duce capul ăla? Eu îți spun dreapta, stânga, dreapta, stânga. Poți respira acum. Nu e cum îți amintești. Aici este o altă planetă. Trebuie să te adaptezi din mers, altfel ești mâncată. Trebuie să fii prezentă, ca un rechin pregătit de atac. Cum simți miros de sânge, sari. Gata, te-ai odihnit? Tu chiar nu înțelegi că eu dictez direcția? Unde te uiți, fată? Noi dictăm pe lumea asta. Tu ești un instrument. Gata, șterge-ți lacrimile. La dreapta, dă-o dracu de treabă.

Corina Nina
Cobor scările blocului cu cheia de la Porsche în mână, cel mai chic accesoriu pe care-l am. Zică lumea ce o zice, am făcut mulți bărbați fericiți până am reușit să-mi cumpăr bijuteria asta. Nu ca psiholoaga de la 2 care-și dă aere, deși jur că n-am văzut vreun om fericit să iasă pe ușa ei. Reglez scaunul, apoi oglinzile, așa cum am învățat la școala de șoferi. Las în jos geamul din stânga, iar zgomotul mașinilor care trec în viteză mă umple de bucurie. Îmi fac un selfie la volan și-mi jur să dau examenul din nou.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus