14.01.2024
Paul Dârvariu
Fată, m-am înscris. Da, la el. În primul rând, îmi place mașina. Pentru că-i roșie, cu tapițerie albă de piele, dar și pentru că-i mică. Nu degeaba se zice că lungimea știi tu a cui e invers proporțională cu mărimea mașinii. Da, fată, brunet, cu ochii albaștri. Un gentleman. Intru în fibrilație când îmi pune centura de siguranță. Și ce voce are. Mor, când îl aud: ambreiaj, frână, schimbați viteza. Permisul? Dă-l dracului, că nu pentru el m-am înscris. Nu se compară cu un certificat de căsătorie.

Adina Drag
Sunt momente în care pur și simplu știi. L-am mirosit de cum s-a urcat în mașină. M-a mirosit înapoi. August se simțea fierbinte între noi și degetele mele lăsau pe volan urme. M-am fâstâcit când m-a întrebat dacă sunt relaxată. Nu eram, la naiba, picasem de trei ori. Tamburii urlau când conduceam eu. Așa mi-au zis. Că merg cu frâna de mână trasă. Păi da. Știi să conduci? Știu. Du-mă unde vrei atunci. L-am dus la Mall și i-am cumpărat înghețată. A râs din toată inima. De-atunci conduce doar el.

Alex Caragian
Dom' Profesor are patalamaua școlii vieții în buzunarul de la piept: batista cu carouri cu fețe lipite-ntre ele cu muci uscați. Incomplet, are o gaură în suflet și alta-n izmene. Într-o zi când dormea-n autobuz a simțit o mână. Îl chema. Înaltul Ordin al Învârtitorilor de Covrig i-a făcut semn cu degetul. Cel mijlociu. I s-au dezvelit toate tainele: Geografia șoferilor cu brăduleți parfumați, Istoria inventatorului roții de piatră. A absolvit magna cum necum și deși tot prost, acu' semnalizează.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus