14.01.2024
Amalia Melnic
Am început școala la București. Ești. Să trăiești. Aici se conduce bucureștăncește. Adică mai mult stai în trafic decât conduci. Prinzi rădăcini. Îmbătrânești. Am pornit cu dreptul, am continuat cu Dumnezeu știe. Întâi am văzut Arcul de Triumf, Piața Charles de Gaulle, celelalte Arcuri de Triumf. În prima seară am bușit o tipă. Avea cățel de geantă. A doua seară, m-am pupat cu un tip, a zis ceva de moașta. Mă gândesc serios să îmi pun o filosofie pe mașină. Există Rai și Iad? Urcă și vei afla.

Florina Hegedüs
La noi, în Palipalincalula, loc mic între est și vest eu am făcut testul psihologic cu toți locuitorii. L-au trecut. Țoiulula îi zicea la școală. S-au înscris să o facă. Au. Toți. Eu i-am inițiat la șofat. În orice condiții. De picau mai încercau și n-am luat mită ba încă le păstram ceasurile și banii. Să nu fie jefuiți de răufăcători. Țintesc să mă aciuiesc într-un oraș mare, ca instructor, că doară na, sunt mulți doritori care după ce or trage câțiva deți să-i învăț, să-și conducă picioarele împleticite. Pe jos.

Ana-Maria Butuza
Afacerea a început să-i meargă de când s-a închis mina. Bărbații se duceau la oraș să își caute de lucru și când erau întrebați: ce școală aveți? ei răspundeau: de șoferi. Școala avea o dacie și doar pe el instructor, bețiv și cam știrb, dar mecanic priceput. Îi sărea bujia? Avea altele de schimb, în portbagaj. Imediat verifica filetul și-o îndesa la loc. Se înfunda carburatorul? Își învăța elevii cum să îi curețe canalele, sita și să înlocuiască membrana. Așa a devenit Fane cel mai cunoscut instructor din județ.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus