20.04.2024
Monica Aldea
Poseidon intră precipitat pe poartă. Aruncă tridentul făcând să se zgâlțâie geamurile. Nu-i a bună, gândi Lenuța, ieșindu-i în prag. Ce dai buzna așa. Stăteam la o cafea cu Meduza. Tridentul i s-a înfipt în cap și i-ai omorât vreo 3 șerpi. Știi ce urmează. A, să nu uit. M-a părăsit și Heracle. Spunea că el mai mult de 12 munci nu prestează, chiar dacă se dărâmă Olimpul. Toată lumea pe platou. Hai, olimpienii, abia vă mișcați. Tu, Leana, mai lasă vedetismul. Știu, mereu joci bine. Filmul e prost.

Aurelian Țolescu
Dintre toate filmele proaste, cel care mi-a schimbat viața a fost produs de doctorița mea, pe ecograful cardiac din dotarea cabinetului, acum mai bine de 10 ani. După ce m-a răsucit și mi-a pus cotul în gât să poată manevra senzorul ultrasonor, mi-a tras un perdaf dur, cu referire la tutun și nesomn. Cu sadism, mi-a pus filmul de pe ecograf și mi-a arătat că inima mea nu mai bătea, doar vibra, cu un pseudo-puls la o valoare de 192. Totuși, după rezultatele obținute, cred că a luat Oscar-ul.

Marilena Demian
Nu a existat cinefilă mai pasionată decât bunica. Orice film îi plăcea, film să fie. Și cele de la televiziunea națională, cu daci, țărani și comuniști, dar mai ales filmele străine. Când au apărut casetele video, a fost tare fericită. Se mulțumea și aici cu orice, era nedezlipită de ecran, întreba mereu dacă am primit ceva nou. Când a ajuns la noi Amantul doamnei Chatterley, tot ce am putut face a fost să trimitem preventiv copiii la culcare. Pe bunica n-am putut s-o trimitem, dar după 15 minute a plecat singură.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus