03.05.2024
Marilena Demian
Fetelor, mai terminați cu poveștile astea cu care ați fost crescute, că Ileana și Făt Frumos, că el o să vă ofere inelul cu diamant pe Pont des Arts sau pe Rialto, că vai ce surprinse o să fiți, că o să vă gândiți bine până să spuneți da, că petale de trandafir pe pat, cine romantice la lumina lumânărilor, că șampanie în valuri, că buchete de flori oferite cu sau fără ocazie, că punctul G, că fidelitate veșnică și că împreună până la adânci bătrâneți. Clișee. Baliverne. Mă rog, mai puțin chestia cu punctul ăla.

Cristina Alistar-Gabouty
Mă duceam în fiecare zi să-l văd la cursul de surf. Arăta ca un zeu când ieșea din valuri. Serile ne plimbam pe plajă și vorbeam despre vrute și nevrute până noaptea târziu. Îi poți scrie Laurei că-mi place de ea? m-a întrebat într-o zi, în timp ce ne uitam la valuri. Da, i-am răspuns, dar ochii mi s-au umplut de lacrimi. Mai târziu m-am întors în același loc și-am îngropat scrisoarea în nisip. Vacanța și vara s-au terminat, ne-am revăzut toți trei după 20 de ani, fiecare cu copiii lui.

Oana Jindiceanu
Avea un talent extraordinar de a afla detalii despre viețile oamenilor din conturile lor de social media. Dacă îi și întâlnea, nu scăpa nici unul de scannerul chirurgical al ochilor săi. Groparul sentimentelor: dezgropa ce alții se chinuiau ani întregi să îngroape. Adora să rezolve poveștile de amor. Îi sclipeau ochii când le dădea în vileag. Declara că le urăște, căci sunt toate la fel și că, în final, toți se despart. Povestea lui a fost îngropată în veșnicie. A iubit pe cineva, dar în tăcere.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus