31.05.2024
Alex Caragian
Când mi-a spus: ia-mă, sunt a ta, poți face tot ce vrei cu mine, am știut că este aleasa. I-am oferit cea mai bună partidă de amor din viața ei. N-a fost greu, era și prima. Cât despre viață, hai să spunem că nu mai avea perspective după noaptea asta. Cu un ochi în profunzimea subiectului de cercetare și cu altul pe ceas pentru a ști când își face efect anestezicul, a fost alegarea ei în fond, ultimele sale cuvinte le-am luat ca pe o ultimă dorință mot-à-mot, sunt om de știință, nu om de litere.

Cecilia Fofiu
Se caută voluntari pentru testarea vaccinului împotriva îmbătrânirii. Persoanele eligibile vor fi recompensate cu suma de 1.000 euro, scria în anunț. Evident m-am înscris și am fost selectată. Îndeplineam cerințele: sănătoasă, vârsta incertă, măritată și copii. Patru doze, fără efect un an. Apoi m-a copleșit încântarea, față fină, piele fragedă, ochi luminoși. Bărbatu-meu uimit, amicele în draci. Baiul este că acum par mai mică ca fie-mea. Din fericire efectul a încetat de o lună și știu să-mi pun singură pampersul.

Monica Aldea
Mereu mi s-a spus că sunt prea plină de mine. Pur și simplu nu-mi mai încap în piele. Că am o inimă mică, meschină. Ce mai, un suflet pustiit. Fruntea prea înaltă, fără vreo urmă de înțelepciune. Capul mare se bălăngăne pe un trup mititel, asemenea unei sperietori nereușite pe care ciorile s-ar așeza din milă. Brațele atârnă nefiresc și flutură în mers. Ce mai, disproporția întruchipată, demnă de studiu științific aprofundat. Pentru binele omenirii, un al doilea exemplar similar ar fi de evitat.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus