31.05.2024
Alexandra Buhudini
Măsuța găzduia câteva mânuțe dibace care construiau universul Lego. Zgomotul plasticului fu spart de întrebarea Doamnei. Care credeți că este sensul vieții, copii? Să pui pastă de dinți pe pâine. Să faci duș cu lapte. Sensul vieții e să ai un valet, un inorog și un valet pentru inorog. Sensul e să fii atât de bătrân, încât să-i furi bastonul mamei, să poți ieși la plimbare. Doamna se lumină. Și-ar oferi trupul oamenilor în alb, să îi scoată mațul inimii cu care să deseneze căsuțe în care fiecare copil are o mămică.

Mira Wolf
Era seară. Doctorul Gavrilescu, însoțit de prietenii săi, se afla în laboratorul de la subsol. Creierul meu disecat zăcea pe masă. N-am mai văzut așa ceva, strigară oamenii de știință, surescitați. Imaginile proiectate pe ecran amuțiră asistența. Biblia Reptiliană, Mesaje de la Felinele din Sirius, Piramida Soarelui din Bucegi, Atlantida s-a aflat în Transilvania, Aselenizarea a fost regie, doctorul Gavrilescu s-a culcat cu mine pe când îi eram studentă. Curând, creierul a fost declarat pierdut.

Monica Bologa
Sunt un suflet împăcat cu decizia mea. Plămânii mi-au ajuns în Londra, ficatul la Paris, rinichii în New Delphi, inima, offf, inima am insistat să-mi fie dusă la Roma. Organele mi-au fost împrăștiate prin lume și puse sub lupe. Cercetătorii s-au folosit de bucățile din mine pentru tot felul de experimente revoluționare. După doi ani, toate organele mi-au fost închise la loc, sub piele. Doar șina spinării lipsea. Și cele 21 de grame ale mele au nevoie de o coloană vertebrală. Acum plutesc demnă pe deasupra mea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus