24.04.2008
1. Portretul

Andrei e fratele meu. Un bărbat mare şi frumos, pe care îl poreclisem împreună cu o prietenă "puiuţ". Sau doar ea îl poreclise, cine mai ştie? M-a târât după el să-mi arate Bucureştiul de pe acoperişuri de blocuri, tocmai mie, nedornică de perspective noi asupra lui. Eu şi când trăiam în Bucureşti făceam acelaşi lucru: îl şi iubeam, îl şi uram. Nu m-am putut hotărî niciodată. Dar Andrei a fost făcut din totdeauna pentru lucruri simple şi clare. Şi mi-a dăruit şi mie din ele. Statornicia, blândeţea şi calmul personificate, Andrei m-a luat cu el o dată în concediu împreună cu familia lui, când eu treceam printr-o foarte grea perioadă din viaţa mea. Deci, am fost cu fratele meu, soţia lui şi fata lor, pe vremea aceea foarte mică, la Miercurea Ciuc, timp de o săptămână. Dacă mă gândesc că am supravieţuit acelor vremuri, am făcut-o doar datorită oamenilor ca Andrei, care-mi erau prieteni şi mi-au întins mereu o mână.

Andrei zâmbeşte mereu şi are mereu ceva frumos de spus. Şi e bun şi calm, şi e o plăcere să te întâlneşti cu el. Nu există om cu care să te simţi mai bine, şi cu care chiar dacă nu te vezi de o perioadă de timp, să te simţi mai apropiat! Dacă vrea cineva să aibă o zi bună, să mă sune să-i dau numărul lui Andrei.


2. Videoclipul (Berlin: "Take My Breath Away" - Top Gun)


3. Autocaracterizarea

- despre el
42 ani, inginer, căsătorit, 1 copil (tânăr şi neliniştit).

- Crezi în Dumnezeu?
Nu, nu ştiu de ce, cred că aşa am fost educat chiar dacă bunicul din partea tatălui era preot şi îmi plăcea să merg cu el la slujbă. Toată copilăria mi-am petrecut-o pe treptele bisericii Silvestru, nu era nuntă, botez sau înmormântare fără noi, copiii din zonă.

- Cu ce vedeta de acelaşi sex ţi-ai dori să ai o experienţă sexuală?
Cu nimeni, nu-mi plac bărbaţii.

- Ai vrut vreodată să te sinucizi?
Nu, oricum murim.

- Ai un secret pe care să nu îl ştie nimeni?
Da, ca toată lumea.

- Ai iubit vreodată fără speranţă?
Da, dar a fost plăcut, într-un fel. Culmea este că atunci când o iubeam eu, nu mă iubea ea, iar când mă iubea ea, nu o mai iubeam eu.

- Te-ai simţit vreodată capabil de crimă?
Nu.

- Unde ţi-ai dori să trăieşti?
În Bucureşti. Îmi plac mahalalele Bucureştiului, cele cu case mici şi vecini binevoitori care la sărbători fac schimb de dulciuri şi mâncare. Îmi aduc aminte cu plăcere de mirosul de leme arse în sobă. Când au băgat gaze la bunică-mea, iarna mirosea a mere şi coji de portocale.

- Cine ţi-ai dori să fii?
Detectivul Marlowe.

- Visezi alb-negru sau în culori?
În culori.

- Ce îţi doreşti în următorii cinci ani?
Să-mi găsesc un drum în viaţa profesională.

- cel mai ridicol lucru pe care l-a făcut vreodată
M-am întâlnit cu un coleg din facultate care era cu soţia, despre care ştiam că trebuia să nască, iar eu, când am văzut-o cu o burtă aşa mare, am întrebat-o când naşte. Născuse de o lună.

- cel mai important talent al lui
De a aduna prietenii la un loc.


4. Recomandările

- o carte din cele citite în ultimul an
Toţi oamenii preşedintelui
. La fel ca şi filmul, este o capodoperă de jurnalism.

- un film din cele văzute în ultimul an
Filiera franceză, I
şi II. Pentru că detectivul Popey (Gene Hakmann) este foarte natural, cu ticurile şi gesturile lui.

- un loc pe care îl iubeşte
Zona Hala Traian din Bucureşti

- un site
www.orasul.ro


PS: Aşteptăm înscrieri pentru săptămîna 28 aprilie - 4 mai 2008. Detalii în Argumentul acestei rubrici.

0 comentarii

Publicitate

Sus