Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Sport  Sageata  Euro 2008 - Mai mult decât fotbal

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

ICR Viena versus fotbal! (Nu trageţi înainte de a citi) - Ziua 6: Austria


Carmen Bendovski

12.06.2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Dragi utilizatori/fani/microbişti/trecători întâmplători pe aici: pe cuvânt de onoare că ne-am străduit timp de aproape un an să proiectăm o campanie de promovare a Naţionalei României în Austria... Nu vreţi să ştiţi câţi clienţi s-au înscris la brainstorming-uri: studenţi români din cadrul Universităţii Viena (cohorte), simpli cetăţeni (nu mulţi, dar insistenţi), prieteni (să te ţii certuri...), jurnalişti (i-am ascultat smeriţi!), cunoştinţe de prin ţară (categoria telefon din an în paşte care nu te întreabă de sănătate decât după ce ţi-au spus tot ce au pe suflet)...

Unii propuneau un meci între studenţi, cu Gică Hagi special guest star. Alţii, unul cu copii şi Mutu în poartă (?!). Ţiriac şi Năstase ar fi urmat să fie şi ei prin peisaj. Nadia Comăneci ar fi tronat ca o sirenă în mijlocul terenului pe care s-ar fi înfruntat vitejeşte români de vază cu austrieci pe măsură. N-au lipsit nici ideile tip Star Trek - Next Generation! Sediul ICR Viena (clădire istorică şi de patrimoniu altfel!) ar fi trebuit să fie tapetat cu ecrane gigantice la care toţi microbiştii să caşte gura mai ceva ca la stadionul din Prater.

Mă rog... A fost foarte distractiv. Numai ca viaţa a mai bătut o dată filmul şi ai noştri joacă în ţara cantoanelor, nu a valsului.

Ne-am străduit totuşi să ne băgăm în seamă: pe 9 iunie 2008 când România a jucat primul meci, am descins în forţă în... zona liberă de fotbal, hi!!! Adică la Karlsplatz, una dintre locaţiile centrale cele mai traficate din Viena unde Primăria - mai năstruşnică decât toţi muşterii noştri de la pomenitul brainstorming - a montat scene pe ape şi prin copaci! Am strigat "Hai România" cu Damian Drăghici şi trupa Balkan Session şi am aruncat în public cu tricouri promoţionale. Toată echipa ICR Viena poartă tricouri branduite; colega noastră Ioana Vrânceanu, referent principal şi assistant manager (sic) şi-a adus maşina de cusut în birou şi tocmai festonează tricolorul!

Dominique, fiica mea, ţine morţiş să-şi vopsească faţa în roşu-galben-albastru... O să o facem şi pe asta!

Pe 16 iunie 2008, Austria joacă împotriva Germaniei şi se cer gesturi preventive de consolare pentru austrieci! Inaugurăm grădina sediului ICR Viena, cu mici şi bere, salata de vinete, bulz şi sarmale în frunze de viţă. Meciul poate fi urmărit în trei dintre sălile noastre unde tronează plasme corespunzătoare unei vizionari de asemenea anvergură.

Pe 17 iunie 2008, cu ocazia meciului România - Olanda, trupa Hara o să zgâlţâie din temelii centrul istoric al Salzburgului!

Cam atât, deocamdată. Vă ţinem la curent.

HAI ROMÂNIA!

(Carmen Bendovski,
Director ICR Viena)
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Cine va rupe echilibrul? - Ziua 19, a finalei: Spania - Germania (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Arte plastice - Ziua 19: Spania - Germania (5.0/5 - 6 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Arhitectura - Ziua 19: Spania - Germania la Viena (4.6/5 - 5 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Ultima avancronică - Ziua 19: Spania - Germania (2.8/5 - 5 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Artă contemporană - Ziua 19: Germania - Spania (4.2/5 - 5 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Sport de poveste
Sageata Zi de zi, mingea e rotundă
Sageata Olimpice
Sageata Cupa Mondială 2010
Sageata Cupa Mondială 2014
Sageata Je suis Football


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer