26.06.2008
am fumat 3 ţigări astăzi... am ascultat o piesă de Beatles şi Mathaeus Passion de Bach... beau vin şi mă gândesc departe. Mă opresc pe stradă şi stau o jumătate de oră lângă o staţie de autobuz.

legătura cu Spania, sau cu Rusia, apare după cum urmează... nada.

poate timpul, doar.

astăzi şi mâine. două teme ce pot deveni principale în sonata pentru 3, 4 "etc" mâini şi mult mai multe picioare.

astăzi am fost eu, mâine e meciul cu Spania şi Rusia. astăzi am fumat eu, mâine dansează ei. mâine se bat ei, cu ei, astăzi m-am bătut eu, cu mine. variaţiuni şi regăsiri, apropieri şi mai mult decât depărtări. alegeri. rezerve... rezerve de ambele părţi.

când mă gândesc că Spania şi Rusia se luptă una cu cealaltă, mă gândesc la un fel de turnir nebunesc, în care ruşii renunţă la căciulile de astrahan şi la paltoanele din pozele vechi şi se reped printre spaniolii de soare plini, asta aşa, ca să nu mă gândesc că spaniolii ar trebui să invadeze Rusia şi ar avea o problemă de reprezentare picturală - noi şi paltoanele, noi şi căciulile...

nu sunt în stare să ascult muzică din Spania şi nici muzică din Rusia. (suntem deja în dezvoltarea sonatei scrisă pentru "azi şi mâine"). am nevoie de detaşarea bachiană culminând în coruri şi recunoscându-şi umanitatea în arii.

astăzi a fost ziua muzicii, mâine va fi ziua fotbalului. (o culminaţie, FP por favor). astăzi au fost căldura şi indecizia, mâine încordarea şi miza. Astăzi, mâna stângă mi-a vorbit despre pahare şi dorinţe, mâine picioarele-mi amândouă vor asculta din nou greierii, în fuga lor de lupta cu absurdul rotund. chiar am fumat trei ţigări astăzi şi o singură piesă de Beatles, dar de multe ori. mâine voi fugi fugi fugi fugi. FUGI! PRESTOOOO!!!!!!!!!!

ultima problemă cu caracter muzical ce a rămas de rezolvat, ar fi cum "mâine şi azi" se întâlnesc, cum de suntem atât de siguri că mâine vine, că Spania şi Rusia vor lupta una cu cealaltă, că eu - dat fiind limitarea-mi tematică la cuprinsul sonatei - nu voi mai avea dubii personale... mâine.

Nu, dar chiar nu... nu sunt în stare să ascult muzică... din Spania, din Rusia...

deasupra mea, în vale, un nor fulgera. fără vânt, fără ploaie, fără tunet. fulgera.

0 comentarii

Publicitate

Sus