11.02.2004
SUBIECT GENERAL: călătoria cu autocarul, din România în Germania.

SUBIECT SPECIFIC: călătoria cu autocarul, din Germania în România.

CARACTERISTICI: oboseală, suspans, filme cu bătăi, alba-neagra, picioare umflate.

Subsemnatul, sublocotenent în rezervă (Intendenţă), IT, redactor al Academiei Caţavencu, cu respect se adresează cititorilor, colegilor, prietenilor, mamei, iubitei şi aşa mai departe, îi salută şi raportează:

1. Că, în legătură cu SUBIECTUL GENERAL, subsemnatul s-a urcat în autocar în dimineaţa zilei de 23 decembrie 2003, la orele 5 şi 17 minute. În primele 17 ore, petrecute pe şoselele din România, subsemnatul a adormit de 9 ori, s-a trezit de 8 ori şi a coborît din autocar de 6 ori, după cum urmează: a) o dată la Braşov, unde a fumat o ţigară; b) de trei ori la Sibiu, unde autocarul a staţionat o oră şi jumătate, timp în care subsemnatul a mîncat două sandwich-uri şi a fumat trei ţigări; c) de două ori la Arad, unde autocarul a mai staţionat două ore din cauză că se stricase ceva la rulotă. Subsemnatul are onoarea să raporteze că, în Arad, a mai fumat două ţigări. Tot în Arad, un şmecher care avea loc pe scaunul din spate i-a cerut subsemnatului 200 de Euro - a fost, fireşte, refuzat.

2. Că, în legătură cu SUBIECTUL GENERAL, cu cîteva minute înainte de a intra în Vama Nădlac, şoferul autocarului a anunţat la microfon că ar fi bine să strîngem cîte 5 Euro de persoană pentru ca vameşii români şi cei maghiari să nu ne controleze în bagaje - strîns şi făcut.

3. Că, odată trecuţi de vămile de la Nădlac şi Nagylak, monitoarele din autocar s-au aprins şi a început un film cu bătăi, al cărui rol principal era jucat de Lorenzo Lamas. După ce s-a terminat filmul ăsta (cu happy-end, desigur), a început un altul, absolut identic, cu Jean-Claude Van Damme. Subsemnatul doreşte să sublinieze că le-a văzut pe amîndouă. La al treilea film, identic cu antecedentele, subsemnatul a adormit (pentru a zecea oară în mai puţin de 24 h), nedorind să sublinieze cu asta absolut nimic.

4. Că, în legătură cu SUBIECTUL GENERAL, subsemnatul are onoarea de a vă aduce la cunoştinţă că, în cele aproximativ 37 de ore cît a durat dusul, a ascultat de cel puţin 7 ori o casetă audio cu muzică bănăţeană, unul din şofer fiind, probabil, bănăţean.

5. Că, în legătură cu SUBIECTUL SPECIFIC, subsemnatul s-a urcat în autocar (celălalt), în Karlsruhe, pe data de 5 ianuarie a.c., la orele 12, 30. A încercat să adoarmă imediat, dar nu a reuşit decît 15 ore mai tîrziu, după ce, în prealabil, urmărise la televizoarele din autocar (în număr de patru) cinci filme, după cum urmează: patru cu bătăi (dintre care două cu Jean-Claude Van Damme) şi unul cu Bruce Willis şi Michelle Pfeiffer. Subsemnatul îşi cere permisiunea să sublinieze că fiecare dintre aceste filme începea cu un calup de cinci minute de muzică bănăţeană.

6. Că, în legătură cu SUBIECTUL SPECIFIC, subsemnatul doreşte să indice că, în cele 36 de ore cît a durat întorsul, s-au mai întîmplat următoarele: a) genunchiul stîng al subsemnatului, din cauza multor ore de nemişcare, s-a blocat, lucru absolut firesc; b) cu cîteva minute înainte de intrarea în Nakylak, respectiv Nădlac, s-au mai strîns cîte 5 Euro de persoană pentru vameşii maghiari, respectiv români; c) într-o benzinărie din Arad, un tînăr din autocar a pierdut 550 de Euro la alba-neagra. După ce i-au apropiat un cuţit de gît, ca să-l potolească definitiv, şmenarii ăia (în număr de patru sau, poate, cinci) s-au urcat într-o maşină şi au fugit. Subsemnatul are onoarea de a vă face cunoscut că pe 6 ianuarie, la orele 18,30, autocarul Atlassib se afla în drum spre Bucureşti, cînd monitoarele s-au aprins din nou. Am vizionat mai întîi "Die another day" (cu Pierce Brosnan şi Halle Barry) şi apoi un alt film cu crime şi împuşcături, intitulat "Sirena roşie".

7. Că, în legătură cu SUBIECTUL GENERAL, respectiv SPECIFIC, subsemnatul îşi cere permisiunea să raporteze că a călătorit cu autocarul 73 de ore, timp în care a văzut 9 filme şi adormit de 11 ori.

(deplasare sponsorizată de Eurolines România)


0 comentarii

Publicitate

Sus