Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Sport  Sageata  Sport de poveste

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Dreptatea


Cosmin Stăniloiu

22.10.2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
 Ryan Giggs va împlini pe 29 noiembrie 2011 38 de ani. E cel mai mare jucător de fotbal pe care l-a avut vreodată Ţara Galilor. Şi unul dintre cei mai mari din istoria lui Manchester United. Dacă United n-ar fi un uriaş colecţionar de statui fotbalistice vii, lui Giggs i-ar fi fost uşor să fie Everestul de pe Old Trafford. Aşa, împarte acoperişul lumii cu alţi eroi inegalabili. Ceea ce-l înobilează în plus, fiind infinit mai greu să fii atât de mare între sumedenia de uriaşi care s-au înălţat la Manchester. Statistic, el e oricum cel mai mare, cifrele sale fiind de domeniul imaginaţiei.

La United a ajuns în 1990 şi încă mai joacă acolo. Între timp, a devenit singurul jucător care a câştigat cu Diavolii de 12 ori campionatul, a strâns cele mai multe meciuri pentru United, a dat cele mai multe pase de gol în istoria Ligii engleze, a jucat cele mai multe sezoane, 20, şi a fost primul jucător care a dat 100 de goluri pentru clubul său. A mai făcut el multe altele unice, dar ele nu-l transformă într-o legendă mai mare decât e deja. Poate nu e de trecut cu vederea că, în 21 de ani de carieră profesionistă, n-a fost niciodată eliminat când a jucat pentru Manchester United.

A văzut o dată cartonaşul roşu, dar şi atunci, după ce a primit două galbene, în tricoul naţionalei Ţării Galilor. O reprezentativă niciodată atât de bună cât să avem privilegiul să-l vedem pe Giggs la un turneu final mondial sau european. Chiar şi prin prisma asta, e cel mai mare! Cel mai mare fotbalist care n-a prins în carieră vreo competiţie majoră. A fost odată foarte aproape, în 2003, când galezii au pierdut barajul pentru Euro 2004 contra Rusiei.

Pe 19 octombrie 2011, Comitetul Olimpic Britanic l-a desemnat pe Stuart Pearce selecţioner al echipei olimpice de fotbal care va participa la Jocurile de la Londra, din 2012. O echipă care poate avea în lotul de 18 trei fotbalişti peste 22 de ani. Iar Pearce i-a anunţat pe primii doi: Ryan Giggs şi David Beckham.

Dacă nu se accidentează cât să fie nevoit să-şi încheie definitiv cariera de fotbalist, Giggs va fi prima oară în viaţă la un mare turneu. Alături, e drept, de englezi, de scoţieni şi de nord-irlandezi, pentru că Pearce vrea o formaţie a întregii Marii Britanii. Pentru Giggs, va fi dovada că, undeva, un Dumnezeu al fotbalului se ţine de treabă şi face dreptate acolo unde fotbalul însuşi uită de asta.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Bayern şi povestea ei cu suedezi (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Din Scandinavia, un fotbal epic (5.0/5 - 4 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Ultimele lacrimi (5.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro În pas cu Paul (5.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Cu mingea, pe apă (5.0/5 - 3 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Zi de zi, mingea e rotundă
Sageata Euro 2008 - Mai mult decât fotbal
Sageata Olimpice
Sageata Cupa Mondială 2010
Sageata Cupa Mondială 2014
Sageata Je suis Football


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer