11.07.2013
Pentru Andreea L.
 
Tu, în calitate de hoaţă a inimii mele, eşti chemată în instanţă pentru că aşa vreau eu.  De câteva nopţi mă zvârcolesc în aşternuturi, înecată în propriile gânduri şi simţiri contradictorii. În locul inimii mele bate altceva, o cutie stranie plină de jucării şi de shot-uri din diverse băuturi. Ai spus că nu mai pierdem nopţile aiurea şi nu te-ai ţinut de cuvânt. Ori m-ai amăgit cu bună ştire. Sau fără ştire. Ideea e că am auzit expresia "în seara asta ne culcăm mai devreme" de prea multe ori şi nu mai pot. Deşi nu contest faptul că timpul petrecut alături de tine este unul calitativ şi uneori, chiar, îmi permit să spun: dră-gă-laş, mă stoarce de puteri şi prin urmare îmi apar cearcăne.
 
Tu, în calitate de prietenă-n vetricul, îmi eşti pompată-n neştire şi îmi invadezi corpul. Creierul meu, în loc să fie oxigenat, este TU-uit, iar eu nu pot să fac altceva decât să te las să-mi pătrunzi şi în minte, după ce că-mi porneşti din inimă. Te înveţi, îţi spun! Nu se mai poate aşa.

Începând cu toamna anului 2008 ai intrat nevinovată în viaţa mea, iar de atunci sapi tot mai adânc. Creezi canale, construieşti poduri, îţi faci propriul orăşel în mine. Ţi-ai rezervat o mare parte din eu fără să pot riposta cumva. Eşti o plăcere vinovată, iar asta trebuie să se schimbe. M-am săturat să mă gâdile stomacul atunci când iei metroul. Mereu se nimereşte să fii proaspăt spălată pe cap. Îţi iubesc părul, dar nu când mă gâdilă.

Îţi faci de cap la mine-n cap. Nu-ţi port pică. Din contră, mi-ai picat cu tronc. Tocmai din cauza asta apelez la forţele de ordine. La mine în cameră e cam dezastru...

Îmi eşti prea dragă. Aşa ceva nu se mai permite. Prin urmare a încălcării limitei de drăgălăşenie şi, respectiv, abuz de drag, gâdilit din culpă în jurul inimii şi încălcatul promisiunii de culcat devreme, te chem în instanţă pentru a oferi nişte explicaţii. Vechimea prieteniei şi experienţa nu se admit drept scuze.

Şi după, ieşim la o cafea în Facefood (nota poştaşului - local din nordul ţării, aproape de centrul supra-numitului Boston City, cu muzică bună, cafea delicioasă şi alte minunăţii).

Data: 11.07.2013
Semnătura:  Eu.

0 comentarii

Publicitate

Sus