Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  Fractalul Epic

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Psalm 93


Sabina Balan

13.09.2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Când m-am născut, doi îngeri au apărut de nicăieri la căpătâiul mamei mele lehuze.
"La 14 ani o să bea o stacană de vodcă şi o să apară acasă împiedicându-se de beată, unde mai pui că e fată şi tu voiai să faci din ea o domnişoară respectabilă. În aceeaşi seară, cinci băieţi o să o sărute pătimaş pe buze, pe gât şi nu mai spunem unde, iar ea o să tacă şi o să-i placă. Dacă era băiat era cum mai era, putea să iasă în lume mândru, să-şi fâlfâie personalitatea, iar toţi ar fi făcut din el un membru onorabil al societăţii, dar aşa... Matematica n-o să-i placă, o să zică că-i plac ecuaţiile, dar minte de îngheaţă apele, şi ce om e ăla care nu ştie să numere?! În schimb o scrie poezii, vai, mi se strepezesc dinţii numai când pronunţ asta. Şi nu doar atât, o să meargă în faţa oamenilor creduli şi o să le recite... Dă-ne-o nouă. O ducem sus şi facem din ea un înger, o să cânte psalmi, iar psalmii nu au nicio treabă cu poe... sst."
 
Atunci am luat prima gură de aer în piept şi am ţipat, pentru că moaşa tocmai îmi dăduse o palmă la fund.
"Aaaah, auzi-o cum ţipă, creatura asta are ceva Luci... tor în ea, dacă înţelegi ce vreau să spun. Pe la trei ani o să meargă prin casă şi o să se joace, aşa cum fac copiii şi la un moment dat, când nici nu te aştepţi, o să începe să sâsâie, tu o să zici că aşa fac toţi copiii când învaţă să vorbească, dar ea o să şuiere, o să sâsâie, o să ssssssssshhhhsssst! ca un şarpe. Îţi spun, îl are pe Necur... n-am spus nimic. Dă-ne-o nouă, o să facem din ea o sfântă cum nu s-a mai văzut."
 
Atunci am ţipat a doua oară şi mai tare.
"Aaaaah, cum zbiară monstrul, şi când te gândeşti că e atât de mic şi devine atât de mare. La un moment dat, o să vrea să cucerească lumea, aşa vor toţi poeţii, şi tu o să fii mândră de ea şi o să zici - Du-te, fata mea! Schimbă tu universul cu materia ta stelară. - dar ea ştii ce va zice? Te va blestema pe tine şi pe strămoşii tăi pentru tot ce nu i-aţi putut da, pentru tot ce nu i-aţi putut spune, pentru tot ce nu a ajuns să fie ea, creatura! Cum să creşti aşa ceva?! Dă-ne-o nouă, îţi zic, pentru ultima oară, iart-o şi izbăveşte-te pe tine de acest copil! Amin."
 
Mama îi privea nedumerită pe amândoi.
"Dar de unde ştiţi voi toate astea? Mai bine... luaţi-mă pe mine. Un copil în plus nu strică pe pământ."
 
Atunci moaşa m-a pus în braţele mamei şi-am adormit. Când m-am trezit, doi îngeri mă legănau în braţe.
"Mama ta a plecat un pic, dar se întoarce."
"Când? Când se întoarce?"
"Eh, când se întoarce şi Celălalt..."


She was taken to heaven, by meluseena
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer