Vizita la muzeu a devenit un must do pentru majoritatea dintre noi atunci când drumurile ne poartă într-o ţară sau poate un oraş străin. Pe lângă expoziţiile şi arhitectura clădirilor, întotdeauna mi-a plăcut să observ oamenii.
Fiecare are motivul său pentru care se află acolo: unii vin fiind interesaţi de un anumit artist sau lucrare, alţii pentru că au citit într-o revistă sau în vreun ghid turistic despre muzeu, alţii pur şi simplu petrec câteva ore într-un mod plăcut, armonios, iar alţii caută o fărâmă de linişte şi un refugiu din viaţa de zi cu zi, fie şi pentru câteva ore.
Însă indiferent de motivul prezenţei lor într-un spaţiu expoziţional, modul în care oamenii interacţionează sau percep operele de artă este foarte diferit. De la privitorul avizat, poate el însuşi activ în domeniu, şi până la copilul care trebuie să termine o temă pentru şcoală, cu toţii avem o manieră personală de a privi arta.
Cele peste 30 de fotografii care compun proiectul Muze(e), prezentat publicului în expoziţie în 2013 la Galeriile Radio Cluj, vorbesc despre experienţa vizitei la muzeu. Recunoaştem ambianţa unor muzee celebre (Louvre, Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek der Moderne München, Kunsthistorisches Museum Wien, Centre Pompidou etc.), dar vă propun şi imagini surprinse la expoziţia-gigant care are loc la final de an universitar la Akademie der bildenden Künste din München sau imagini surprinse la AMoYA Prague - muzeu de artă contemporană dedicat tinerilor artişti (din păcate închis in ianuarie 2013). Şi nu în ultimul rând, veţi recunoaşte instantanee din Muzeul de Artă Cluj.