Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  Respiraţie sub apă

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Domnul Ochi Verzi


Simona Cratel

26.07.2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Se furişează ca un hoţ. Ea urăşte asta. Asta îi mutilează masculinitatea. Un bărbat ar trebui să intre cu spatele drept pe uşa principală, ca un zeu. Puternic, mare, stăpân al locului. Dar el vine ca un criminal, cu arma crimei ascunsă-n pantaloni. Ca un laş, ca un flămând sosit să şterpelească plăcinta de pe pervaz, pe care gospodina casei a pus-o la răcit.

O să fure, o să facă rău, o să dăuneze, fără drepturi, fără demnitate. Pe lângă castrarea simbolică, îşi poate pierde orice demnitate umană în orice moment. Transformat în nimic, într-un nimeni. Într-un obiect al dispreţului. E un hoţ, un jefuitor de morminte, un profanator de lucruri sfinte. Iar ea îl primeşte cum e, vai de capul lui. E sclavul ei. Marele bărbat e sclavul ei. Şi o să-l pedepsească. Iar el ştie. De aia e acolo. El care are mare putere asupra altora, a venit să plătească.

Carnea ei albă contra cărnii lui. Contrast important de menţionat. Albul orbitor al coapselor ei, unde soarele nu ajunge. În jurul pubisului, unde soarele chiar nu ajunge niciodată, albul e mai intens ca peste tot. Acolo e centrul. De acolo porneşte totul. E punctul zero, originea tuturor problemelor, a lucrurilor în sine, de acolo începe răul şi de acolo începe binele.

El se furişează pe vârfurile degetelor peste tot, se prelinge pe fiinţa ei nemişcată în zgomotul televizorului. Ea e prost dispusă, îl priveşte cu ură, apasă butoanele enervată. Ar vrea să-l dea afară imediat. Prietena lui l-a trimis acolo, să se bucure de dragostea altei femei. Ea nu mai poate să facă faţă, dar şi ea, amanta, îi cere să-şi mai ia o amantă. E prea mult şi pentru ea. După ce el pleacă, trebuie să se oblojească zile în şir. Îl blestemă printre dinţi cu amărăciune. Îşi jură că nu-l mai primeşte a doua oară.

Ce să facem noi cu tine?, îl întreabă ea. Când îl primeşte ca pe un hoţ. Să deschizi uşa de bună voie unui hoţ nu e aşa uşor pe cât pare. Ea are armele ei, iar el trebuie să suporte, pentru că a ales să fie criminal, iar asta păţesc criminalii. E nevoit să ispăşească, plăteşte pentru că nu poţi scăpa nepedepsit când furi. Căieşte-te.

Cărnurile. Carnea ei presată contra cărnii lui. Sunt doi cârnaţi dacă stai să te gândeşti bine. Două bucăţi de carne. Sunt perisabili. Alterându-se. Să abolim dragostea. Să ne întoarcem în timp şi s-o desfiinţăm. La origini. El are ochi verzi care atunci când plouă sunt cenuşii, iar ea îl dispreţuieşte. Cu dragoste. El are umeri foarte laţi, tot corpul de fapt este ciudat proporţionat, ea îl numeşte neanderthalianul ei. Are coapse foarte înguste, umeri foarte laţi: Ai făcut mult înot când era mic? Se vede?!, întreabă el din cale afară de mândru. Merge şi de câteva ori pe săptămână la sală, la şase e acolo, porneşte de-acasă la cinci. El are enorm de multă energie. Este un nod de energie cosmică, iar ea îl dispreţuieşte în timp ce se pierde în el. Pedeapsa trebuie să vină. Pentru tot. Domnul Ochi Verzi trebuie s-o păţească. Dacă aş fi la tine şi ar sosi pe neaşteptate iubita ta, ce-ai face? M-ai împinge pe fereastră de la etajul şapte?, întreabă ea gata de agresiune. Să-l abuzeze e partea ei favorită, pentru că merită, pentru că e un hoţ, se comportă ca atare, iar crima îi este evidentă. Marele bărbat a-ncurcat-o. Şi-a ales-o singur, ea i-a zis la început: sunt ieşit din comun de sadică. Cu toate astea nu te-aş băga în spital. Doar puţin, cu răni uşoare. Să mă ţii minte definitiv. Îmi place să las semne. Da, ei îi place să îşi marcheze drumul în carnea lui de cârnat perisabil. Să-l cresteze ca pentru grătar.

El este cine este, ea este un nimeni. E zero, în afară de momentul în care îl pune pe el în genunchi. Atunci ea se simte puternică, justificată în existenţa ei, iar ochii lui, corpul lui, picioarele lui, penisul lui, dau un motiv acceptabil ca ea să existe. Un moment de perfecţiune. Când ea loveşte, loveşte cu dragoste. Cu dispreţ, pentru că ea îl iubeşte, pentru că ochii lui vezi par cenuşii când plouă. Iar când e soare sunt incandescenţi. Pentru că el vine ca un hoţ şi pleacă ca un cerşetor. Marele bărbat ştie din nou că e mic. Pleacă îngenuncheat şi ştie că depinde total de ea.

Iar după ce el pleacă, ea plânge.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Povestioara cu prăjiturele, Simona Cratel (4.6/5 - 11 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Adevărul despre mine, Simona Cratel (4.8/5 - 5 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Falling from grace, Simona Cratel (4.8/5 - 5 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Mi-e dor de Praga, Simona Cratel (4.5/5 - 6 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Orice femeie ar trebui să aibă un stăpîn şi-un sclav, Simona Cratel (5.0/5 - 8 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Miscellanea
Sageata Praful de pe tobă
Sageata autoficţiuni
Sageata Înaltă ordine de idei
Sageata Sticla cu cerneală
Sageata Editorialul de luni dimineaţă
Sageata Cafe del Sol
Sageata Diversiuni şi aluviuni
Sageata Micile istorii
Sageata Scrisorile Getei
Sageata Insolita de marţi
Sageata Întîlniri - De dragoste
Sageata Cuvinte pentru înecaţi
Sageata România, draga de ea!
Sageata Jobenul cu iepuraşi
Sageata Şoseta cântăreţului de blues
Sageata inter_zise
Sageata Biciclete în Beijing
Sageata Istorii inventate
Sageata CompletAbil
Sageata Cutia cu păpuşi
Sageata Drumul spre Oz
Sageata Un pic - alte întîmplări adevărate
Sageata Poveştile fetei nesăbuite
Sageata Cum să...
Sageata Bungee Jumping
Sageata InCompletAbil fantastic
Sageata Ceaiul de joi dimineaţă
Sageata Fractalul Epic
Sageata Zen şi arta întreţinerii motocicletei
Sageata Povestiri minimaliste
Sageata PUNCT...
Sageata S-a întâmplat într-o joi
Sageata 8 1/2. Odă bărbaţilor / Ode to men
Sageata Blues Letters
Sageata Casa cu pereţi de vânt
Sageata Bestiar domestic imaginar (cu persoane celebre)
Sageata Ora de libertate
Sageata Viaţa domnului Lăzărescu
Sageata Întâmplări despre niciodată
Sageata Jurnal de maimuţe
Sageata Cântece simple
Sageata 49
Sageata Totul pe alb
Sageata Pentru cine bat străzile
Sageata Autorul


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer