27.09.2014
Ascult Dry and Dusty a lui Fever Ray în timp ce scriu asta. Am un pahar de votcă cu Fanta, din care beau din când în când. Ştiu, mi-ai zis deja ce părere ai despre asta. Dar de la un anume punct, cred că fiecare ar trebui să-şi ţină părerile pentru sine. Nu, de fapt cred că tot timpul lumea ar trebui să-şi vadă de treabă. Stai, că am pus pe replay. Ascultă şi If I had a heart, dacă vrei, dacă nu, nu asculta nimic. Ţi-am spus deja că te consider atrăgător. Nu mai ştii, când ai venit în München, am scris: Bărbaţi frumoşi în M. Dar nu m-ai băgat în seamă, pentru că nu ştiai cum arăt. Dacă îţi convine atenţia de la mine sau nu. Dacă eram urâtă, nu aveam voie să te găsesc atrăgător.

Nu, nu mai pot să scriu fără să beau, pentru că fiecare fibră se revoltă în mine contra acestei ocupaţii ridicole. Fac asta de zece ani, fără nici un sens. De scris trebuie să mă las dacă vreau să fiu fericită non-stop, nu de alcool. Dacă vreau cu adevărat să mă bucur de viaţă şi să trăiesc fără suferinţe majore. Tot timpul îmi dai de înţeles că mă citeşti, atunci măcar nu mai comenta obiceiul meu de a bea în timp ce scriu. Mai am obiceiul să beau când fac dragoste, ca să mă relaxez, să intru în starea necesară, asta nu ţi-ar plăcea de asemenea, dar chestia e că n-o să afli niciodată. Da, afli acum. Nu mă întrerupe. Taci şi ascultă. Eşti un bărbat atrăgător. Nu ştiu, ultima poză cu tine nu mi-a plăcut foarte tare, dar şi eu am poze în care arăt de căcat, iar în altele zici că sunt fotomodeală. Realitatea e undeva la mijloc. Totuşi ţin să îţi zic nu are importanţă cum arăt, pentru că oricum te-aş fi făcut din vorbe. Aspectul meu fizic doar adaugă ceva cuvintelor mele. Stai că mi s-a terminat votca cu Fanta. Eşti bun să îmi pui tu alt pahar? Ah, da?! Păi, da, mă! Locuim în ţări diferite. Acum te-ai prins?

Gata, m-am întors. Am şi nişte curcan la cuptor, aşa că am aruncat un ochi. Arată bine. Miroase bine. Îţi place curcanul la cuptor? Eşti invitatul meu. Vrei să vii? Te aşez la masă. Locuiesc într-un apartament de patru camere şi două băi. Soţul meu voia o casă, dar eu nu. Eu am vise mici, ca mine. Mie-mi plac lucrurile mici, pe care le pot controla. Care să se potrivească cu corpul meu. Nu-mi place ce nu pot controla. Sunt un control freak. E okay asta pentru tine? Te-aş pune la masă. Ţi-aş pregăti ceva bun, în afară de friptura de curcan. Sunt o bucătăreasă bună. Sau mă rog, okay. Nu am pe cine să exersez. Ăştia ai mei sunt nişte băieţi simpli de la ţară. Cartofi prăjiţi cu şniţel. Îmi mai fac mie chestii ieşite din comun. Din când în când, că nu reuşesc niciodată să fac în cantităţi atât de mici încât să mănânc tot şi urăsc să arunc mâncarea. Mă scoate din minţi. Ţi-aş pune nişte whisky de-al bărbatului meu. Nu poate să-l supere ce nu ştie. Apoi sunt convinsă că el mă vrea fericită. Şi eu pe el. Aseară a venit mirosind puternic a parfum de femeie. I-am spus că e o curvă şi m-am întors pe partea cealaltă şi-am adormit. Sau vrei din vodca mea?

Avem o căsnicie bună, ne înţelegem foarte bine, chiar spuneam că dacă e să mă despart de el să-mi iau alt soţ, ar fi nevoie şi pentru el de-o cămăruţă în noua mea casă. De el cine ar avea grijă? Doar eu ştiu ce-i place, doar eu sunt în stare să-i suport crizele dictatoriale fără să zic nimic şi fără să mă supăr, alta nu mai pupă. Sau mă rog, el poate să-şi ia pe altcineva pe propria răspundere, dar să fie conştient că alta poate-l omoară. A, dar ziceam de tine. Eu nu ştiu dacă aş mânca din friptura de curcan. Am momente în care nu suport să mă ating de carne. Ai văzut în ce condiţii trăiesc animalele crescute la scară industrială? Ce li se întâmplă? Uneori îmi vine rău când bag carne în gură. Oricum, pot mânca peşte sau pui. Hai, nu mă mai critica pe mine cu alcoolul meu. Alcoolul meu îţi dă texte. Şi îţi plac. Ţii să le comentezi. Iar eu ţin să te asigur că eşti foarte atrăgător şi n-aş fi ratat niciodată ocazia să te întâlnesc în momentul în care am hotărât că a sosit vremea pentru un amant. Doar că... ştii?! Locuim în ţări diferite. Şi mă faci de râs când pui chestii care sunt răspunsuri la ce scriu eu, pentru că mă faci să par una care flirtează, ori eu nu flirtez. Okay, flirtez, dar nu cu adevărat, uneori doar am chef să vorbesc cu cineva, iar tu îmi răspunzi, aşa că nu fac mofturi. Dar chestia este să nu exagerăm, sau să ne luăm prea în serios, şi nici să nu ducem asta prea departe. Vine momentul în care eu tai toate punţile. Pentru că nu am destulă imaginaţie să fiu interesată de bărbaţi imaginari, pe care nu i-am întâlnit niciodată. Apropo, ochii mei sunt maronii cu verde-gri, cu gri şi cu margine neagră. Au un cerc exterior şi sunt în degradé în interior. Asta nu ai cum să ştii. Pentru că sunt o proiecţie a internetului. Nu sunt reală. Cum nici tu nu eşti real. Doar îţi place să te joci. Fără să ştii măcar cu cine. Trebuie să fii un anume gen de persoană să ajungi până la mine. Ca de exemplu cum e amantul meu. Sigur că am amant. E adevărat că orice femeie ar trebui să aibă un stăpân, dar şi un sclav. Nu cred că în mod obiectiv e la fel de arătos ca tine. Nu e la fel de înalt ca tine. Totuşi măsurătorile astea nu duc nicăieri şi nu spun mai nimic. Măcar nu e însurat.

Domnule, dai noroc cu mine, sau nu? Vrei friptura mea de curcan pe care eu probabil că nu o voi atinge deloc? Eu tocmai am mâncat o mână de paste din făină integrală cu salată rucola. La prânz am mâncat nişte roşii, castravete şi ridichi. De ce mănânc atât de puţin? Asta sunt eu. Să mănânc mult mi se pare dezgustător. Deci te mai întreb o dată: da, ori ba?

Mai improvizez eu ceva pentru tine prin casă, găsesc să te surprind cu ceva bun. Nu. Nu mă refer la sex. Doar vino, şi-o să vezi. Am deja amant şi când vine, mă iubeşte cu toată fiinţa. Mă sărută de sus până jos, din cap până-n picioare şi mă întoarce pe dos ca pe-o mânuşă la probat. Apoi o ia de la capăt. Este ieşit din comun de inteligent. Şi de bine crescut. De modest, deşi ar avea toate motivele să fie un înfumurat. De cu picioarele pe pământ. Nu ştiu dacă mai are şi alte amante. N-am întrebat. Şi n-o să întreb niciodată. Nu e treaba mea. Să încerc să îl controlez nu îmi stă în fire. Dacă vine şi mă face să mă simt cum mă face să mă simt, nu pun întrebări, nu am nicio pretenţie, nu îi pot reproşa nimic. Este italian şi are ochi verzi. Este o silver fox, deşi e mai tânăr decât mine. Deseori mă gândesc să îi redau libertatea în sălbăticie. Să îi dau drumul să zboare liber şi să se împerecheze cu alte femele ca el. Totuşi, mai întâi am de gând să-l domesticesc. Procesul a început de mult. Are voce à la Rammstein şi pasiunea lui arzătoare mă face varză de fiecare dată. Pentru că nu există alt remediu în faţa ororii existenţei decât în braţele unei persoane pe care o iubeşti şi te iubeşte. Sau a mai multe.

Când vii, adu şi nişte Cabernet Sauvignon.

0 comentarii

Publicitate

Sus