13.06.2004
O altă dimineaţă frumoasă. E week-end şi soarele străluceşte. Mihaela se trezeşte în zgomotul pescăruşilor amatori de peşte dâmboviţean şi se întinde căscând. Îşi aduce aminte cu un zâmbet că astăzi are în program o petrecere aşa, "între fete", casual. Andreea, Eliza şi Cristina trebuie să sosească peste două ore. Andreea s-a plâns zgomotos când a auzit propunerea fetelor de a se întâlni la ora nouă, argumentând că tenul ei are nevoie de îngrijire specială, că nu-i ajung orele de somn, că nu poate găsi un taxi la ora aceea... în fine, fetele au cedat şi au amânat întâlnirea cu două ore. Mihaela se pregăteşte acum şi ea: îmbrăcată într-o pereche de pantaloni scurţi roz şi un tricou alb, decorat cu poza unui iepuraş beat, ridicând cu greutate un alt pahar de cocktail, fata intră în bucătărie. Pe masă sunt deja aşezate diferite boluri din plastic, castroane, linguri, borcane cu ingrediente, pungi de făină şi zahăr şi un teanc înalt de cărţi de bucate. Mihaela o ia pe prima şi se întinde pe un chaise-longue de pe balcon, răsfoind cartea. Începând la secţiunea despre aperitive şi terminând la deserturi, Mihaela pune hârtiuţe între paginile interesante, vrând să le propună fetelor să încerce respectivele reţete. Parcurgând astfel câteva cărţi şi decizându-se asupra puiului à la Kiev şi asupra unei salate de fructe, Mihaela se plictiseşte şi se decide să-şi prepare cafeaua de dimineaţă. Fiind mult prea cald pentru obişnuitul cappuccino, optează pentru un frappé. Înarmată cu un pahar înalt de cafea energizantă şi cu o sticluţă de ojă, tânăra se întoarce pe balcon, unde savurează băutura şi îşi "zugrăveşte" unghiuţele. Între două înghiţituri de cafea, două mişcări de pensulă şi câteva priviri peste balcon, la maşinile trecătoare şi la pescăruşii gălăgioşi, iată că a trecut deja timpul şi se aude pentru prima oară soneria.

Cristina, prima sosită, depozitează pe masă proviziile aduse de căpşune, vişine şi pişcoturi pentru şampanie.
- Excelent! spune Mihaela. Putem să facem o prăjitură Tiramisu! Ce zici?
- De ce nu? Ai cacao?

Mihaela dă din cap afirmativ.
- Ouă?

Mihaela repetă gestul.
- Ai de toate? Perfect!
- Ce-ai zice dacă ne-am apuca să facem o salată din fructele astea? Am găsit azi o reţetă super, cu frişcă şi Bailey's.
- Bine, dar eu mă gândeam să facem un fel de fondue cu ciocolată şi o parte din căpşune. De fapt, cred că ne ajunge de amândouă, că Eliza spunea ieri că aduce şi ea căpşune.

Cristina începe să spele şi să cureţe căpşunele, în timp ce Mihaela aduce sticla de Bailey's şi scoate tubul de frişcă din frigider.
- Ia zi-mi, ce-ai mai făcut? începe Cristina.
- De ieri până azi? Nimic interesant....
- Frappé-ul acela arată tare interesant!
- Vrei şi tu? întreabă Mihaela râzând.

A mai scos apoi încă un pahar şi a preparat un al doilea rând de frappé. Între timp, Cristina aranjează fructele într-un bol, le stropeşte copios cu lichior şi le acoperă cu un strat gros de frişcă. Simultan, se aud soneria şi telefonul. Mihaela răspunde la telefon, în timp ce Cristina deschide uşa.
- Îţi vine să crezi? A început să plouă! spune Eliza, scuturându-şi părul uşor. Acum! În iunie! E imposibil! Ba e vară, ba e toamnă!
- Salut! Era Andreea. Zice că are o întâlnire cu stilistul. O fi din cauza ploii? Oricum, i-am zis că penalizarea pentru întârziere e o sticlă de şampanie. Măcar atât poate să aducă şi ea de la toate shooting-urile ei!

Celelalte două fete râd şi se îndreaptă din nou spre bucătărie. Se consultă asupra reţetelor short-listate de Mihaela şi cad de comun acord asupra puiului à la Kiev. Eliza taie pieptul de pui, iar Cristina pregăteşte umplutura din brânză, ierburi şi usturoi. În sfârşit, Mihaela acoperă bucăţile de pui cu pesmet şi parmezan şi le pune la cuptor.
- Bine că avem pui, dar cu ce îl combinăm? întreabă Eliza.
- Cartofi prăjiţi? sugerează Cristina.
- Cam nesănătos...
- Ce ziceţi de nişte legume gătite în abur? intervine Mihaela.

Cum nici una dintre ele nu are nici o obiecţie, Mihaela scoate steamer-ul de bambus din cămară şi îl pune în funcţiune. Fetele se retrag apoi în sufragerie, la o mică bârfă. Cel mai popular subiect este moda, de care cele trei se satură cu greu. Având stiluri diferite, fiecare argumentează cu ardoare de ce roz în loc de negru, de ce buline în loc de dungi, de ce cravată în loc de eşarfă, de ce pantofi în loc de sandale, etcetera. Mihaela este puştoaica grupului, mereu copilăroasă şi pusă pe şotii, ceea ce se reflectă în stilul ei vestimentar. Cristina este oarecum mai serioasă, fiind obişnuită să poarte costum la serviciu, deşi întotdeauna condimentat cu un accesoriu trăznit. Eliza este cea mai feminină din grup, preferând rochiile vaporoase şi adoptând un stil boem, visător. Întârziata Andreea, fiind model, este întotdeauna în pas cu moda, singura din grup cu haine "ultimul răcnet".

Vorbind de lup, soneria se aude şi Andreea apare, imaginea perfecţiunii, cu sticla de şampanie promisă şi două cutii de îngheţată. Aşezând masa, fetele o întreabă pe domnişoara top-model despre întâlnire.
- E, n-a fost ceva chiar important. Am discutat despre nişte şedinţe foto. Trebuie să merg la Paris. Vor să pozez pentru Vogue...
- De parcă tu nu vrei...
- Asta aşa e! răspunde Andreea.
- Ştiţi, am şi eu ceva să vă spun, intervine Cristina. Am aşteptat ca să fim toate. Săptămâna viitoare plec în vacanţă în Spania. Ce părere aveţi?
- Un toast! ceru Andreea. Pentru soare, Mediterană şi sangria.
- Ole!!!

0 comentarii

Rubricile categoriei

Homo edens

Publicitate

Sus