09.07.2018
meste.ro, aprilie 2012
Am ajuns iar în Istanbul. Cred că e a patra oară. Sunt deja de trei zile şi pentru prima dată plouă. Plouă în reprize şi cu forţă, alternat de momente calme. Dar nu despre asta vreau să vorbesc.


Oraşul ăsta e superb, iar acum că îl văd sub ploaie pare şi mai interesant. Nu prea pot fotografia dar asta este. Încerc să intru în diferite ateliere de meşteşugari cînd plouă mai tare, oamenii sunt foarte drăguţi şi mă primesc zîmbind. Din păcate nu pot să mă înţeleg cu ei, nu ştiu turcă şi nici ei română, sau engleză. Dar ne 'intersectăm' prin Hagi, Mutu sau Ceauşescu după ce aud că sunt român. Nici unul din cei trei nefiind vreun erou personal. În China Ceauşescu era elementul de bază. Aşadar lista subiectelor considerate româneşti variază direct proporţional cu distanţă faţă de România.

Acum sunt într-o pauză, afară tot plouă şi plouă.


Pînă la urmă, restul zilei a fost frumos, din cînd în cînd ceva nori gata-gata de ploaie, dar am rămas doar cu ameninţarea. Am mers toată ziua foarte mult, aşa că la sfîrşitul zilei, şi chiar şi acum, dimineaţa de după, mă dor labele picioarelor...


Cel mai frumos lucru de care am avut parte ieri a fost seara tîrziu cînd am fost la cinema la un 'super' film - filmele se titrează aşa că nu trebuie turcă pt înţelegere. Chestia e că pe la jumătatea filmului s-a aprins lumina şi s-a oprit totul. Eu am crezut că s-a ars pelicula sau aşa ceva, dar Alec Bălăşescu cu care mă 'bucurăm' de super producţia americană îmi spune "Ah! Am uitat să îţi spun, aici se face o pauză de 5-10 min!" Probabil să te linişteşti, să discuţi puţin despre film, să clarifici cine e bun, cine e rău (chestie simplă la filmul ăsta plin de extratereştrii) etc etc. Mi-a plăcut foarte mult chestia asta! Cred că o să mai merg la film aici.


Ah! Am uitat să spun de frizerie. Tot ieri m-am bărbierit la un local tradiţional, plin de parfum vechi. Am fost cu Bogdan Croitoru care mi-a făcut şi poza asta. La un moment dat, frizerul a scos o brichetă şi mi-a pîrlit părul din urechi şi din nas!!! Am mirosit ca un porc pîrlit vreo 2 minute dar senzaţia a fost superbă să îl văd cum plimbă flacăra prin urechile mele, încălzite deja dar fără urme de păr după operaţiune!

Istanbulul este superb!

0 comentarii

Publicitate

Sus