30.07.2015
Noi nu ştim să iubim. Nu ştim să privim. Nu ştim să primim, să dormim, să ne uimim. Nu ştim să ascultăm, să dăruim, să ne bucurăm. Nu ştim să trăim clipa. Nu ştim să ţinem aproape. Nu ştim ce ne aşteaptă, nu ştim să ne facem planuri, nu ştim să avem grijă de noi. Nu ştim să punem deoparte, nu ştim să visăm departe, nu ştim să avem curaj.

Nu ştim să citim ce trebuie, să ne uităm la filmele care trebuie, nu ştim să ne ţinem de cuvânt. Nu ştim să ne facem prieteni. Nu ştim cât de periculos poate fi să fii viu. Nu ştim să apreciem lucrurile cu adevărat importante din viaţa noastră. Nu ştim nici măcar care sunt lucrurile importante din viaţa noastră. Nu ştim ce e viaţa noastră. Nu ştim ce e viaţa. Nu ştim ce e greul. Nu ştim să apreciem frumosul. Nu ştim să apreciem nimic. Nu ştim să fim fericiţi. Nu ştim să mulţumim. Nu ştim să ne descurcăm. Nu ştim să avem grijă ce ne dorim. Nu ştim să reacţionăm la ceea ce ni se întâmplă.

Nu ştim să profităm de şanse. Nu ştim să ne impunem părerea. Nu ştim să fim noi înşine. Nu ştim să ne ascultăm vocea inimii. Nu ştim să fim recunoscători. Nu ştim să ne purtăm. Nu ştim să ne facem plăcuţi. Nu ştim să ne facem ascultaţi. Nu ştim să apreciem un sacrificiu.

Nu ştim să apreciem arta. Nu ştim carte. Nu ştim ce e aceea educaţie de calitate. Nu ştim cum era odată. Nu ştim să avem respect. Nu ştim să lăsăm capul jos. Nu ştim să ne vedem de lungul nasului. Nu ştim să tăcem şi să înghiţim. Nu ştim să fim cuminţi.

Nu ştim să acceptăm un compliment. Nu ştim cum să ieşim din încurcături. Nu ştim să vorbim frumos. Nu ştim să mâncăm frumos. Nu ştim să avem măsură. Nu ştim să ne stăpânim. Nu ştim să fim liniştiţi. Nu ştim să avem milă. Nu ştim să compătimim. Nu ştim să oferim o mână de ajutor. Nu ştim să evităm problemele. Nu ştim să fim sinceri. Nu ştim ce e adevărul. Nu ştim să întrebăm. Nu ştim să ne salvăm. Nu ştim ce e moartea. Nu ştim ce simţim. Nu ştim să stăm. Nu ştim să aşteptăm. Nu ştim să acceptăm. Nu ştim cine are dreptate. Nu ştim pe ce drum să o apucăm. Nu ştim să mergem pe întuneric. Nu ştim să ne vedem de ale noastre. Nu ştim să fim cu picioarele pe pământ. Nu ştim să ne controlăm emoţiile. Nu ştim să avem grijă de sănătatea noastră. Nu ştim ce e grija.

Nu ştim ce e muzica adevărată. Nu ştim ce actori erau odată. Nu ştim să privim cerul. Nu ştim să ne uităm pe unde călcăm. Nu ştim să ne conservăm energia. Nu ştim să ne ţinem de mână. Nu ştim să ne îmbrăţişăm. Nu ştim să o luăm de la capăt. Nu ştim să fim liberi. Nu ştim să ne dăm frâu liber imaginaţiei. Nu ştim să vedem partea plină a paharului. Nu ştim să fim realişti. Nu ştim să fim în prezent. Nu ştim să gândim pozitiv.

Nu ştim nimic.

Şi, la un moment dat, începem să aflăm - prin eliberarea de "nu".

0 comentarii

Publicitate

Sus