Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  Jurnal de maimuţe

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Proces verbal


Alexandru Gorghe

20.05.2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Subsemnatul ....................................,

în speranţa unei mai bune convieţuiri în familia modernă, mi-am propus o notă bună la disciplina matematică. Cum de atâta timp nu am mai deschis caietul de teme, îţi poţi imagina uimirea şi mirarea mea de la momentul cu pricina. O uimire atât de mare, aş putea spune, încât un puternic şoc nervos a provocat un adevărat accident de muncă cu urmări nu tocmai favorabile: motivaţia mea de a face o schimbare în traiul familiei moderne a ajuns în comă cu grave semne de irecuperabilitate.

L-am rugat pe dragul meu prieten şi amic, aşa-numitul "coleg de bancă", să-mi procure nişte informaţii referitoare la structura temei, cerută de respectabilul Domn Profesor cu o zi înainte. Recunosc, spre ruşinea mea, că l-am rugat, şi am chiar insistat, asupra aşa-numitului "coleg de bancă", să îmi prezinte, dacă poate şi fără supărare, o structură cât mai amănunţită a temei. Favorabil, una ce nu ar necesita prea multă muncă din partea subsemnatului pentru finalizare. Aşa-numitul "coleg de bancă" a fost mai mult ca bucuros să-mi propună următoarea rezolvare: datorită presiunii unor superstiţii de materie tehnologică, aşa-numitul "coleg de bancă" nu dorea să-şi supună temele transportului prin format electronic, deoarece, citez, "Profu află". Aşadar, mi-a sugerat să, citez cu tot cu greşeli, "făţi-le singur".

Desigur, motivaţia mea pentru a-mi scrie singur aflată sub spitalizare şi perfuzie nu a dat niciun semn de vindecare, aşadar am continuat căutările printre colegii de clasă. Am ajuns, în cele din urmă, la aşa-numitul "elev care încă-şi face temele la matematică într-a 11-a". După mai multe seen[i]-uri şi mai multe încercări de a-l convinge să vorbească cu mine, am reuşit să obţin o oarecare conversaţie. Individul mi s-a adresat în repetate rânduri cu "bună" şi cu propuneri mai lungi, lipsite totuşi de subiect sau orice fel de punctuaţie: "ce vrei". La sfârşit, după alte propuneri de colaborare venite din partea mea, am fost surprins de un mesaj ce, cred eu, avea puţină tentă ironică: "da' bine că acuma vorbeşti cu mine". Spre apărarea mea, constat că m-am arătat deschis la comunicare în majoritatea momentelor în care individul deţinea orice fel de mâncare la el. După o discuţie monotonă, cu mici jigniri aduse în spirit de glumă, am reuşit să mă conving că nu e tocmai ziua mea norocoasă. Deşi nu mă declar o persoană superstiţioasă, aşa-numitul "elev care încă-şi face temele la matematică într-a 11-a" a decis că astăzi ar fi o zi bună pentru a nu-şi mai face tema dată de respectabilul Domn Profesor.

Nu am renunţat nici aici, am continuat încercând să comunic cu mai mulţi elevi care, întâmplător sau nu, erau cu toţii în aceeaşi clasă cu subsemnatul. Fiind deja obosit după două conversaţii, mi-am propus să creez o machetă de mesaj pe care să o dau în chat[ii]-uri diferite:

"Sal man,
nu vrei să mă ajuţi ş tu că am avut nişte treabă şi nu ştiu exat cum să rezolv tema la mate,
plz
ms
:x"

Scris în grabă de pe telefonul mobil, mesajul de tip machetă prezenta diverse greşeli. Cu toate acestea, a fost descifrat şi înţeles de marea majoritate a persoanelor cărora li se adresa căutarea mea de ajutor. Am primit mai multe seen-uri şi doar două răspunsuri.

Primul mesaj venea din partea unei colege pe care o respect şi o tratez cu stimă. Mi-a propus să mă ajute în ziua următoare căci aplicaţia-aparat digital de făcut poze de pe smartphone[iii] nu îi funcţiona. Mi-a propus să mă ajute ziua următoare, la şcoală. În momentul respectiv am depistat o problemă: în orarul nostru - orar care urma să fie respectat atât de colegii de clasă cât şi de respectabilul Domn Profesor de Matematică - aveam notată în ziua de vineri, disciplina "matematică" în prima oră de curs, aşadar, nu ne puteam baza pe o pauză. Am pus în discuţie această problemă mai departe, cu distinsa mea colegă. În urma conversaţiei mi-a propus să ne întâlnim la ora 07:30 în sala de clasă, urmând să mă ajute cu exerciţiile din tema pentru acasă. Din păcate, nu am fost capabil să mă trezesc destul de repede pentru această întâlnire în scop unic educaţional, aşa că am fost sancţionat de respectabilul Domn Profesor cu o notă aproape de trecere.

În aceeaşi dimineaţă, mi-a răspuns şi al doilea coleg.

Fiind de mai mult timp într-o dispută serioasă cu site-urile pe care le accesează fiul ei, mama distinsului meu coleg nu a uitat să verifice şi pagina acestuia de Facebook[iv]. Interpretând greşit mesajul meu ca pe o invitaţie la abandonarea temei pentru acasă la matematică, mama băiatului te-a sunat.

Restul spuselor dumneaei despre mine sunt invenţii şi doresc, prin acest intermediu, să-mi cer scuze pentru cele petrecute în ultimele zile.

Cu drag,
iubitul şi scumpul tău copil


[i] seen - când cineva are telefonul stricat şi nu-ţi poate scrie
[ii] chat - scrisori, doar că mai rapide
[iii] smartphone - telefon cu aplicaţii
[iv] Facebook - carte de telefoane interactivă.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Băiatul cu şosete roz, Alexandru Gorghe (5.0/5 - 4 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Suferinţele păduchelui Warther, Alexandru Gorghe (5.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Spre iertarea noastră, Alexandru Gorghe (5.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Între fără 10 şi şi 10, Alexandru Gorghe (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro He He, Alexandru Gorghe (5.0/5 - 3 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Miscellanea
Sageata Praful de pe tobă
Sageata autoficţiuni
Sageata Înaltă ordine de idei
Sageata Sticla cu cerneală
Sageata Editorialul de luni dimineaţă
Sageata Cafe del Sol
Sageata Diversiuni şi aluviuni
Sageata Micile istorii
Sageata Scrisorile Getei
Sageata Insolita de marţi
Sageata Întîlniri - De dragoste
Sageata Cuvinte pentru înecaţi
Sageata România, draga de ea!
Sageata Jobenul cu iepuraşi
Sageata Şoseta cântăreţului de blues
Sageata inter_zise
Sageata Biciclete în Beijing
Sageata Istorii inventate
Sageata Respiraţie sub apă
Sageata CompletAbil
Sageata Cutia cu păpuşi
Sageata Drumul spre Oz
Sageata Un pic - alte întîmplări adevărate
Sageata Poveştile fetei nesăbuite
Sageata Cum să...
Sageata Bungee Jumping
Sageata InCompletAbil fantastic
Sageata Ceaiul de joi dimineaţă
Sageata Fractalul Epic
Sageata Zen şi arta întreţinerii motocicletei
Sageata Povestiri minimaliste
Sageata PUNCT...
Sageata S-a întâmplat într-o joi
Sageata 8 1/2. Odă bărbaţilor / Ode to men
Sageata Blues Letters
Sageata Casa cu pereţi de vânt
Sageata Bestiar domestic imaginar (cu persoane celebre)
Sageata Ora de libertate
Sageata Viaţa domnului Lăzărescu
Sageata Întâmplări despre niciodată
Sageata Cântece simple
Sageata 49
Sageata Totul pe alb
Sageata Pentru cine bat străzile
Sageata Autorul


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer