16.12.2017

Horia Rădoi (foto: Matei Bumbuţ)

Matei Bumbuţ: Ce îţi displace cel mai tare la oameni?
Horia Rădoi: Iniţial m-am gândit la multele momente în care omul alege să se complacă, să fie cât se poate de confortabil. Cred că numai prin suferinţă te poţi dezvolta.
Dar gândindu-mă mai clar la întrebarea asta, am ajuns la concluzia că ignoranţa poate avea cele mai grave consecinţe. Deseori am văzut că oamenii tind să refuze informaţii în schimbul unei plăceri imediate. Am avut o conversaţie cu un coleg, el plângându-se că nu înţelege de ce să înveţe despre geto-daci şi romani având în vedere faptul că ei au murit demult. Lucrurile de genul asta te lasă mască.
Mi-am pus întrebarea cum de ajung oamenii să nu mai fie curioşi. De când suntem mici, tot ce facem este să descoperim lumea din jurul nostru. Spre exemplu, un copil mic când găseşte un pix în casă, mai întâi îl vede, după care îl atinge, după care îl bagă în nas, în gură, în ureche. Practic îşi testează toate simţurile, descoperă şi testează. Am scris şi tot rescris răspunsul ăsta. Pe scurt oamenii nu mai vor afle ce e în jurul lor.
Dorinţa pentru mai mult construieşte generaţii peste generaţii, toţi fiind alimentaţi de a căuta, toţi având o pasiune după care să se ghideze.

0 comentarii

Publicitate

Sus