25.12.2004


În perioada 1 decembrie 2004 – 1 decembrie 2005 toţi pozarii, fotografii, artiştii (inclusiv cei care îşi imaginează ca sunt pozari, fotografi, artişti) îşi vor face treaba numai folosind acest panou. Conceptul de treabă va fi explicat într-un comunicat de presă ce se va publica în viitorul apropiat.

Persoanele care nu vor avea asupra lor panoul (atârnat de gât sau de spinare, după dorinţa fiecăruia), va fi pedepsit administrativ cu o amendă de 5.993.000 de lei. În cele mai grave cazuri, când fotograful a refuzat de mai multe ori să-şi pozeze ce avea el de pozat prin cartonul regulamentar, va mai primi şi o pedeapsă metafizică.

La a treia abatere, după moarte, individul va fi trimis în Purgatoriu!
Pe un timp nelimitat acesta va avea la dispoziţie zeci şi sute de aparate performante, o mulţime de momente nemaipomenite de imortalizat, modele superbe şi docile, şi nici-un film la dispoziţie. Desigur, aparatele digitale nu vor avea baterii. Din când în când, un drac deghizat în bun samaritean îi va întinde 100 de filme Orwo, 1. 000 de filme Tura şi 1.000.000 de filme Kodak Tmax. La momentul introducerii lor în aparat, filmele se vor evapora scoţând sunete stridente (bufff, zdufff, pufffff, zrang, spang, spufff) şi-un damf asemănător cu mirosul de varză murată cu şosete purtate timp de o lună de administratorul de bloc şi şobolani fierţi accidental într-un canal cu apă clocotită. Bateriile se vor transforma în obiecte gelatinoase de nuanţă incertă.

Fotografii care au purtat tot timpul cartonul în spinare, dar au refuzat să-şi pozeze prin ele modelele, clădirile, scrumierele şi bocancii, vor fi trimişi cu liftul direct la Mama Dracului, unde o eternitate vor face fotografii potenţial demenţiale, cu capacul pe obiectiv.

Semnat

Eu.

0 comentarii

Publicitate

Sus