14.10.2019
"Stăm sub stele" e diferit de "stăm sub stele şi suntem conştienţi de asta". Asta pentru că de fiecare dată când înţelegem, apar stele noi, de care nu suntem. Conştienţi. Stăm sub o stea şi, dacă ar fi aceeaşi stea cea sub care stăm, aş îndrăzni să te iubesc. Nu mi-e frig. E ziua în amiaza mare, sau chiar joi. Ideea e că stelele sunt acolo oricând. Şi eu sunt acolo oricând. Doar că tu încă aştepţi să vezi stelele. Şi atunci mi se face frig, pentru că se face noapte.

De fiecare dată când mă uit în ochii tăi mi se face frig. Şi se face noapte în jur, aşa, de parcă s-ar naşte o stea de acolo. Inima stă. Şi ea sub stea. Veşnicia plânge pe umărul meu, pe umărul nopţii şi-al stelei cu numărul (?)

Am numărat împreună zece şi ne-am pus de acord la două constelaţii. Era prea întuneric şi prea linişte să te îndrăgosteşti atunci. Şi totuşi mă îndrăgosteam. De steaua care ţi-a răsărit în pupilă, care nu părea la mii de ani lumină depărtare. De tine, pentru că stelele nu apar oricui în pleoape, ştii. Mă îndrăgosteam de noaptea aia, de singura care a existat vreodată, de singura dată când au existat stelele.

O alta căzută în palmă e steaua-pereche. Pentru că în pupila mea nu se formează niciuna. O altă oglindă, o idee nebună că aş putea să te iubesc.

"Te iubesc" e diferit de "te iubesc şi sunt conştient de asta". Asta pentru că, de fiecare dată când mi se pare că înţeleg, steaua sclipeşte diferit şi-mi lasă inima să stea. Puţin. Fiecare secundă se lungeşte puţin, de parcă te aşteaptă.

Şi dacă te-aş lua de mână sub stele? Crezi că s-ar stinge vreuna care abia s-a născut? Sau că s-ar aprinde vreuna a noastră? Aş zâmbi, aş vrea să zâmbeşti. Aş cere să iubeşti clipa, de dragul stelei care ar continua pe cerul zilei, pe cerul altei nopţi, pe cerul altei zile... După fiecare apus răsărit şi răsărit apus. Şi ar putea să fie steaua noastră de sus. Pentru că pe a mea am găsit-o atunci, acum, oricând de când şi în următorii ani lumină. Tu. Viaţa din privirea ta e acolo oricând. Stelele sunt acolo oricând. Şi eu.

Sunt.

0 comentarii

Publicitate

Sus