01.01.2021

Am întâlnit LiterNet.ro în vara lui 2002, deci la o vârstă fragedă a instituţiei, cu prilejul lansării şi popularizării e-cărţii Treptele din faţa casei, de Cornel Mihai Ungureanu. Intenţionând ab initio să le propun republicarea volumului meu de debut, tipărit cu un an şi jumătate înainte de o editură clujeană, am intrat în legătură. Timp în care portalul a cunoscut prima etapă de dezvoltare, secţiunea Atelier devenind un mega-săptămânal, care balansa remarcabila Agendă culturală. Treptat, am fost acceptat drept coechipier, iar spre vară, când am realizat versiunea online a unei foarte vechi cărţi a lui Radu Cosaşu (Un august pe un bloc de gheaţă), am devenit redactor. Apoi, în toamnă, Corina Ungureanu a fabricat o versiune online a acelui volum de debut. Selectivă, cu titlu schimbat (inspirat) şi ilustrată cu imagini dăruite generos de artistul fotograf Dinu Lazăr.

Scopul acestui text nu e o istorie, fie şi prescurtată, a drumului paralel al portalului şi al meu ca echipier. Ci doar amintirea întâlnirii. Dar nu pot omite concluzia experienţei de 6 ani a colaborării. Ambii, LiterNet.ro şi cu mine, am evoluat. Iar fără să fi întâlnit această instituţie culturală n-aş fi ajuns autorul are sunt.

M-am retras în vara lui 2009, în urma unei experienţe existenţiale. Dar LiterNet.ro a evoluat de atunci mai mult decât o făcuse până atunci. Fie să continue să evolueze.

*
Pe 31 decembrie 2020, LiterNet a împlinit 1.000 de săptămâni / 7.000 de zile de la lansare. Aşteptăm poveşti despre întâlnirea voastră cu LiterNet în word, cu diacritice, pe adresa [email protected], până pe 15 ianuarie 2021. 

Dacă v-am fost importanţi în vreuna din clipele vieţii voastre, faceţi o postare despre LiterNet pe reţelele sociale şi taguiţi un număr de prieteni egal cu numărul de ani care au trecut de când v-aţi întâlnit cu LiterNet. Ca să daţi la rândul vostru mai departe ceea ce a fost făcut să circule la cît mai multă lume. (Redacţia LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Aniversare LiterNet

Publicitate

Sus