04.06.2005




Mi-o imaginez ridicându-se în picioare, singurică, ţinându-se de marginea pătuţului.

Parcă o văd bătând din palme şi râzând, ţuguindu-şi buzele să dea un pusi, trântindu-şi ursuleţul de podea, punându-şi farfuria cu supă în cap...

Abia aştept să-i deschid braţele şi ea să poată să stea singurică în picioare.



“Trebuie să îmi cumperi mărgele. Şiraguri lungi şi de perle şi de mărgele colorate”
“Pentru ce?!?”
“Să aibă Irina ce-şi atârna la gât când o să înceapă să se încalţe în pantofii mei cu toc cu 10 numere mai mari decât picioruşele ei”
“Îţi iau. Stai tu întâi să meargă şi pe urmă...”



O văd cu ochii mari arătând cu degetul spre cutia din care vorbeşte mama...



O văd pe sub biroul meu de la radio, cu căşti profesionale pe urechi, rozând calmă minidiscul meu cel mai preţios, ceea ce îmi va pune probabil slujba în pericol.

O văd costumată în cine ştie ce rochie diafană cu aripioare şi cu baghetă cu steluţă în vârf. Mi-o pot închipui spunând poezii la serbarea de la grădi. Probabil la Arc-en-Ciel la Madame Monique.

Ştiu că va avea doar note bune la şcoala Germană. Ştiu că va citi Winetou şi Cireşarii şi Racheta Albă şi Prinţul Fericit.

Ştiu că va avea bicicletă, role şi walkman.






Când va avea 10 ani va trebui să-i cumpărăm altă pisică pentru că probabil domnul Mitz îşi va da obştescul sfărşit. Valu încă nu e sigur cum o va ajuta să treacă peste trauma asta...

La 12 ani va începe antrenamentele de qi-aikido cu sensei Ani de aceea probabil nu ne va cere niciodată să-i dăm voie să-şi pună cercel în buric şi unghii false.

La 13 ani ne va întreba pe la ce vârstă intenţionam să-i spunem totuşi că nu există Moş Crăciun? Şi dacă nu se nasc toţi copiii din dragoste, unii mai sunt şi accidente, de exemplu, ea a fost dorită sau a fost un accident?

La 14 ani tatăl ei o va duce la tir. Pe urmă va renunţa să mai stea cu puşca în balcon s-o păzească de derbedei.

La 15 ani va trebui să plătim depăgubiri pentru că i-a rupt degetele golanului care a încercat s-o pipăie în tramvai. Va urma liceul German şi nu va lua droguri.

La 16 ani Irina va cere să meargă la operă după ce va descoperi pe D: copiile mele din Hair si Jesus Christ Superstar. Deşi va traversa o perioadă hippie şi probabil se va apuca de fumat, va dispreţui alcoolul după primele 2 tequilla pe care le vom da peste cap împreună de ziua ei. (18 ianuarie 2021)

La 18 ani se va îndrăgosti năprasnic de proful de română (un puşti care în ziua când eu scriu rândurile astea oftează la rândul lui după vreo blondă de la B)

La 20 de ani, Irina...

Zilele trecute Irina, îmbrăcată toată în dantele roz, mi-a pozat lângă ursuleţul cel alb... Atâta era de frumoasă... frumoasa mea... şi n-am putut să nu îmi ţin repiraţia preţ de câteva secunde. Apoi mi-am imaginat următorul dialog, pe care l-am şi trimis câtorva prieteni...



Stăteam aşa, cuminte, încercam să mă-nvăţ cu dantelele cele noi... şi dintr-o dată a apărut lângă mine domnul ăsta, îmbrăcat în atlazuri din cap până în picioare. - Domnişoară, dansaţi? zice el de parcă ne ştiam din copilărie... - Nu, că sunt cu mama... - Dar o prăjitură, mâncaţi? - Da, şi eu, şi mama...”


[email protected]

0 comentarii

Publicitate

Sus