07.08.2021
- Apar în toate visele. Sunt zvelt, uneori am o vârstă alteori o alta. Uneori sunt blond şi am ochii albastru-verzui, obrazul fin, vocea-n schimbare. Alteori am ochii împăienjeniţi, cearcăne, barbă neîngrijită, burtă. Habar n-am, ce le trece prin minte celor ce mă visează.

Sunt bărbat, băiat sau copil. Sunt cuminte sau obraznic. Doar că sunt acelaşi mereu. Femeile nu mă ştiu, pentru că ele cred că ele mă inventează, că subconştientul lor e imaginaţia lor şi că ele mă creează. Muşchi cu muşchi, ochi cu ochi, buză cu buză, membru cu membru. Dar nu. Sunt unul şi acelaşi în toate visele tuturor. Apar şi ca profesor de matematică, cu o burtă mare şi grasă, cu o chelie pronunţată şi cu vorbe de ocară-n gura mare şi plină de dinţi falşi. Ştiu şi cum e trupul real al celui / celei ce mă visează. Ştiu cum îi reacţionează fiecare muşchi la fiecare stimul din vis. Ştiu că dacă sunt visat în conjunctura de mai sus, fata căreia îi e frică de profesorul de matematică, va avea maxilarul încordat pe parcursul a fix 45 de secunde. Scalpul îi va fi îmbrobodit de mărgele de transpiraţie, şi se va trezi ca lovită când va auzi distorsionat "4, stai jos".

Sunt şi Făt-Frumos, şi apar în vis în chip perfect cu vorbe calde şi ochi frumoşi. Nimeni nu mă inventează. Sunt propriul meu creator. Însă, foarte important, dacă apar în vis, neapărat apar şi-n realitate. Nu sunteţi, oameni, responsabili de visele voastre. Eu sunt tânărul numit Pasăre de noapte şi dacă-ţi apar în vis poate fi de bine sau de rău. Prevestesc şi moartea şi viaţa. Prin mine se dezvăluie secretele cele mai de preţ. Dacă mă visezi, dragă doamnă, că stau alene într-o cafenea şi beau o cafea scurtă înseamnă că e posibil să moară cineva. Dacă totuşi beau o cafea lungă înseamnă că se naşte cineva. Nu că veştile astea ar fi aşa importante, dar ştiu că trebuie neapărat ca visele să se lege de realitatea în care trăiţi.

Uneori sunt atât de frumos că la momentul crăpării de ziuă, visul dispare complet în schimbul unei nevoi absolute de atingere. Nimeni niciodată nu şi-a dat seama că sunt acelaşi eu, un pic schimbat, peste tot şi în toate, până acum, doamnă reporter. Mă mir totuşi că aţi intrat în vorbă cu mine având în vedere în ce chip sunt afişat acum în visul dumneavoastră. Sunt destul de urât, aşa-i?
- Domnule Pasăre de noapte, eu doar îmi fac treaba.
Vă rog, mă numesc Tânărul numit Pasăre de noapte.
- Pardon.
Şi, deci, dumneavoastră vreţi să vedeţi cum sunt eu real? Fără să mă transform în orice cred eu că e cazul?
Uitaţi-vă în ochii mei.
(Nu poate)
Haideţi doamnă, priviţi adânc în ochii mei!
- Aveţi ochi de pasăre!
Zbor doamnă, zbor! -

Aşternuturile sunt leoarcă. Nu mai mănânc iaurt cu fructe înainte să mă culc.

0 comentarii

Publicitate

Sus