06.11.2022
Mă văd mai mult ca un creator decât ca un fotograf.
Documentez locuri și redau stări.
Îmi place să călătoresc cu familia și să fotografiez fiecare loc prin care trec.
Aș putea spune că nu pot vizita un loc decât dacă pot fotografia.
Nu pot spune exact cum și când s-a întâmplat, dar într-una dintre călătoriile mele în Italia, în 2013, într-o dimineață ploioasă, printre coloanele bisericii San Francesco di Paola din Piazza del Plebiscito din Napoli, am captat prima fotografie de care sunt foarte atașată.
Pe atunci aveam un aparat foto compact de la Nikon.
Din acel moment, o parte din mine trăiește, respiră prin fotografie.
Trei ani mai târziu, intrarea mea în grupul de fotografie S16 Vision, din orașul în care locuiesc, Constanța, m-a făcut să mă detașez un pic de ceea ce făceam până atunci și să mă implic mai mult într-o abordare artistică a vizualului.
Inițial am fost autodidact, iar ulterior am urmat mai multe ateliere și cursuri de Artă Fotografică, memorabil fiind cursul de Artă Fotografică al Iuliei Pană, în anul 2019.
Pentru mine, fotografia este cu siguranță un mod de viață.
Studiez, urmăresc și citesc ceva nou despre fotografie în fiecare zi.
Părți din viața mea sunt redate în imaginile mele.
Fiecare moment este unic iar eu mă opresc de fiecare dată atunci când inima îmi spune că am ceva special de fotografiat.
Îmi place să gândesc despre lucrările mele ca fiind expresii Fine Art cu valențe suprarealiste și accente poetice.
Am făcut trecerea de la fotografia de călătorie și de stradă la Fine Art din dorința de a-mi exprima viziunea, mesajul.
Vreau să transmit prin imaginile mele emoția descoperirii perspectivei unui moment, a unei povești fără cuvinte.
Fiecare moment este unic, iar eu le aleg pe acelea care-mi vorbesc, traducându-le în imagini.
Ceea ce doresc este ca emoția pe care am simțit-o când am creat fotografia să ajungă la cel care se oprește asupra lucrărilor mele.
Colecția Tomorrow is another day, este una din primele mele colecții Fine Art, o selecție menită să transmit speranță, un motiv de analiză a stărilor, a emoțiilor, o călătorie a descoperirii de sine.
Este o licărire de lumină într-o densitate de ceață, cu urcușuri și coborâșuri este viața însăși.

În ianuarie 2020, siteul 100ASA online photo gallery îmi propunea să fac parte din echipa de Curatori, am acceptat și astfel am deschis ușa unui nou univers.
În aprilie al aceluiași an am descoperit întâmplător un curs online Seeing Through Photographs susținut de Sarah Meister, Curator la MoMA, New York.
L-am aprofundat , fiind interesată și entuziasmată de începuturile fotografiei documentare și de stradă.
Fotografi ca Walker Evans, Garry Winogrand, Eugene Atget, Gordon Parks, Elliott Erwitt mi-au fost alături timp de câteva săptămâni și mi-au infiltrat dorința de a observa mai mult oamenii și de a mă apropia de ei.
Așa s-a născut colecția Napoli insider și pentru prima dată fotografia nu a mai fost despre mine ci am explorat exteriorul, strada, redând-o așa cum este ea... oameni fascinanți, povești nescrise.
În noiembrie 2021, Fine Art Imaging îmi propunea să expun imagini din Colecția Tomorrow is another day, în cea de-a doua ediție a expoziției de printuri prin tehnică Giclee, "FINE ART VISION", eveniment găzduit de Galeria Romană iar anul acesta, în iunie 2022, să prezint o parte din Colecția Napoli insider, într-o expoziție comună cu Ștefan Surugiu, în cea de-a treia ediție a expoziției "FINE ART VISION", eveniment găzduit de asemenea de Galeria Romană.

Studiez, urmăresc și citesc ceva nou despre fotografie în fiecare zi.
Nu știu unde mă va duce viitorul dar fac pași, mărunți, pe drumul meu.











































racealaelena.com/

0 comentarii

Publicitate

Sus