21.07.2023
Ana Maria Dobre-Nir
Ce om frumos, și-a spus în timp ce îi observa tatuajul de pe antebraț. Era un corb, cu aripile deschise. Semnifică ceva anume, l-a întrebat. Corbul? Singurătate. Te simți singur? Nu i-a răspuns atunci, ci după câteva zile, când s-au întâlnit întâmplător într-un second-hand. Nu știu dacă mă simt singur sau străin de toate. Uneori îmi este frică de oameni, dar și de viață. O să iau un premiu pentru cel mai angoasat suflet. Ea a râs și l-a tras de mână. Mai bine vino cu mine în cabină, ca să probez rochia asta.

Ina Moldoveanu
Am crezut că este o glumă. Tocmai celebrasem nunta de aur cu Patricia. Nu am fost niciodată bărbatul unei singure femei. Pe ea o cunoșteam de ceva timp, dinaintea morții ultimului ei soț. Acum îmi spune că mă iubește. Am Nobelul. O am pe Isabel. A avut-o și Iglesias. Copiii ei îmi spun unchi. La brațul ei strălucesc. Tia Julia are o carte. Patricia are dedicații. Mi-am iubit femeile din familie, de aceea le-am avut de soții. Îmbătrânesc. Isabel și-a iubit prietenii soților. Pe unii i-a avut de soți.

Florin Tamaș
Taică, ia aici moneda asta de 3 lei, mergi la comparativă să ceri un pachet de Mărășești și de rest bomboane. Deja îmi făceam visuri, Mărășeștile erau 1,85 lei, deci de 1,15 voi căpăta o scafă de dropsuri, în cornet de hârtie. Dar, zice bunu', să nu treci pe lângă stână, te vor mirosi dulăii. Fix pe acolo trecui. No, beli-v-aș pielea în băț, strigau, de-o parte ciobanul cu bâta, de alta bunicul cu bastonul. Mă încercase, să vadă dacă-s pregătit. Eu le împărțeam dulciuri, mi le lingeau din mâini.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus