21.07.2023
Andra Toropoc
Am început cu zațul din cănile de cafea nespălate. Verde, blănos, materie primă pentru Institutul Pasteur. Când mi-au dispărut subit cănile, am urlat și-apoi am început cercetarea în iaurt și în miez de pâine. Omenirea trebuie ajutată, asta le-am spus când mi s-a făcut iar curățenie. Penicilinele mele au dispărut, oamenii în alb roiesc pe lângă mine insensibili. Mi-au schimbat așternuturile, mi-au mărit dozele și m-au convins că literatura este mai importantă decât chimia. Scriu și aștept să mă contacteze Academia.

Adina Colțea
Ia-l cu apă, mi-a șoptit și mi-a întins paharul ținut în palme. Cine ești, îmi venea să strig, dar am tăcut rușinată când i-am ghicit aripile strânse șic sub tricou. Venea în fiecare zi și mă îmbia cu paharul plin. Ăsta de-l iei nu e analgezic, râdea. Ăsta e premiul pentru cea mai îndrăzneață poveste scrisă din mers de-a lungul cărării. Tu scrii cu tălpile, îmi spunea și am înțeles că nu se referea la frânturile mâzgălite în caietul cu vise. Hai, îmbracă-te, azi mergem să cumpărăm covoare roșii.

Florentina Ghițescu
Unde te vezi peste 5 ani? Făceam un curs de dezvoltare personală: NPL, hipnoză, meditație și nu mai știu ce, toate începeau cu self. Self, adică făceam un modul de umflare a egoului. Bun. Dacă de asta e nevoie. Profu' scoate din teanc răspunsul meu. O să câștig marele premiu pentru pace cu teoria că toți suntem la fel, toți împărțim o fărâmă din univers. Asta a pus capăt foametei, nedreptăților și războaielor. Se pare că nu ați învățat nimic aici, domnișoară, sunteți fără speranță. Părăsiți sala.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus