23.07.2023
Monica Bologa
Sătenii au pornit spre OZN-ul de pe deal cu furci și cu topoare. Copile - mi-a spus tata - nimeni, niciodată, nu ne va lua pământul trudit. După ce tata a țâșnit pe ușă cu pușca de vânătoare, eu m-am ținut după el, până sus, pe deal. În timp ce bărbații se chinuiau să nimicească farfuria aia zburătoare, eu mă jucam prin iarbă cu un extraterestru mic. De-abia când ne-au văzut războinicii împreună, lupta s-a oprit. Acum avem în sat zece E.T care mănâncă mămăligă. Iar eu am într-un cufăr, în pod, un premiu pentru pace.

Andra Toropoc
În clasa a șasea am disecat atât de bine broasca, încât profa m-a felicitat iar copiii mi-au spus Doctorul. Îmi strâng uneltele, am decupat iarăși fără cusur o inimă și-am stat lângă trup până la ultima lui zvâcnire. Teoria se confirmă de fiecare dată, însă eu arăt în teza mea că pupila stă fixă toată operația. Scot pionezele care-au ținut pleoapa și șterg bisturiul de sânge pe-o bucată de ziar. Citesc mecanic: Stockholm, premii bla bla. Proștii mă tot ignoră și mă obligă să-mi continui studiul.

Magdalena Daminescu
și nu îndrăznesc să mă bucur, nici să mă laud pe la prieteni. După o viață de muncă, în sfârșit mi-au recunoscut meritele și asta doar pentru că locul comitetului Nobel a fost luat de Chat GBT. Inteligența asta a introdus niște criterii clare de decernare a celui mai controversat premiu, cel de literatură, a pus pe primul loc, nevoia oamenilor de a înțelege ce citesc, finaluri clare, nu în coadă de pește, ca să creadă fiecare ce vrea. Am avut dreptate să nu mă bucur, tocmai m-au anunțat că Chat GBT a greșit.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus