24.07.2023
Dan Banu
Încercă să facă un L, dar nu avea chef și pixul alunecă singur pe hârtie. Nu semăna c-un L, ci cu o sfoară. Pixul alunecă iar și iar. Râcâi cu unghia și desprinse cele trei sfori. Desenă apoi trei de O. Dar semănau mai mult a baloane. Legă baloanele cu sfori și le agăță în geam. Casa se ridică ușor către cer. Nu se sperie. În schimb cei doi șoricei prinseră a se învârti agitați. Ea desenă un fursec. Șoriceii mâncară fursecul, apoi sforile. Casa căzu zgomotos înapoi. Pagina se umplu de L și de O.

Ana Maria Dobre-Nir
E normal să-ți placă mai mult să sari pe trambulină decât să citești, dar și cititul are farmecul lui. Mama e aici. Întâi citim, apoi sărim împreună. Dacă anumite cuvinte iți par prea grele, dă-ți voie să greșești. Și eu greșesc des și nu-i bai. Nu trebuie să fii cea mai bună din clasă. Pentru mine ești tu, indiferent de cât de bine înveți sau nu. Nu, mama n-a crescut așa. Ea a trebuit să fie cea mai bună. Într-o zi a ales însă să greșească și să învețe din greșeli. Pentru tine, îmi doresc doar să nu renunți.

Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Ograda e năpădită de bălării. Copii despuiați aleargă ca niște Cupidoni bezmetici. Chiotele lor sfâșie liniștea dimineții. Nicu fumează-n prag. Se ridică încurcat. Bună ziua. Unde-i Mia? D-apoi nu știu, prin casă. În prima cameră sunt câteva gâște. În a doua e ea, chircită lângă soba de lut. Ochi negri-tăciune, cârlionți încâlciți. Unde-i ghiozdanul? Îl scoate de sub pat, i-l pune în spate. Mâna fetiței se cuibărește în mâna zânei ca o pasăre mică. Peste drum le așteaptă castelul. Cu litere, cifre și povești.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus