26.07.2023
Anca Postescu Stancov
Așa era ea, zvârlugă, timidă, cu capul în nori, că-i și zicea taică-su, mai lasă poeziile alea, vezi de Pitagora și Thales, nu-s poeți dar au scris și ei ceva, nu știu ce-o să faci în viață cu atâta literatură. Drept că și ea exagera, așeza fluturi în colțul caietelor de mate și versuri în triunghiurile isoscele. În prima zi dintr-a opta a apărut un băiat care mai întâi i-a mutat fluturii din caiete în stomac, apoi a ajutat-o să învețe la geometrie iar în vacanța de iarnă a dus-o la film. Totul de nota zece.

Ioana Epure
Adora să cânte la pian. Bondarul de sub fereastră a auzit-o primul, a invitat albinuțele la dans, ce miere gustoasă a ieșit, copiii au băut ceai cu miere, în loc de suc, apoi melcii și-au lepădat cochiliile, pe ritm, oamenii, văzându-i, au început să renunțe și ei la pereți, copiii au fost mult mai fericiți azi la etajul 7 decât ieri la etajul 5. Pomii au scuturat din frunze, când verzi, când galbene, când deloc. Medicul aruncă o privire în sala de așteptare, doamnă, nu luați loc? Păreți obosită.

Andra Toropoc
Mai ales acelea de vacanță, cu înspăimântătoarele, nesfârșitele probleme din Olivotto și Gheba. Trenurile care așteptau să le decodez misterele rugineau spre septembrie sub grămezile de caise și pere așezate strategic pe culegeri. Caietele studențești erau însă deschise des, doar în ele se puteau presa pentru nemurire florile mici din grădina bunicilor. Plus că foile cu pătrățele erau atât de utile în zile cu ploaie, când jucam în casă Corăbii. Și toate pluteau într-un etern vaporaș al vacanței.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus