26.07.2023
Monica Bologa
Ba da, mie îmi plac. Când ajung acasă de la școală, mă dezbrac, îmi scot cărțile și caietele din ghiozdan, mă așez la birou apoi mă apuc de treabă. Fiecare lecție e ca un joc, e o plăcere să învăț lucruri noi. Imediat ce interviul a luat sfârșit și camerele de vederi s-au oprit, mama și-a îmbrățișat mulțumită copila. Ai fost perfectă, i-a spus. Acum hai acasă, ai de făcut pentru mâine o compunere. Ajunsă în camera ei, fetița s-a așezat la birou și a început să-și rupă toate foile din caietul pentru teme.

George Dometi
Rochița galbenă pătată cu buline roșii din sângele țâșnit din carotidă zăcea aruncată într-un coș de gunoi din metal în care copila turnă acid. Își spălă mâinile sleite de împreunarea ținerii cuțitului de bucătărie, șterse toate urmele de pe podea, trase corpu-n cadă și repetă procesul cu acidul îmbrăcată într-un costum. Apoi se așeză la masă și scrise de 100 de ori: Nu-mi place să scriu. După 4 ore scoase dopul de la cadă și lichidul vâscos ce amintea de mama ei se scursese încet în canalizare.

Gheorghiță Mircea
Nu am putut rezista zâmbetului ei și i-am făcut temele. Mai întâi la mate, apoi la toate materiile. La teze îi trimiteam fițuici. La extemporale scriam două lucrări și una o semnam cu numele ei și, când se adunau hârtiile, a ei rămânea în bancă. Tot așa, la bac. Am dat examen de admitere la facultate în locul ei, mi-am tăiat părul, l-am vopsit roșcat și mi-am pictat pistrui pe nas așa cum era ea în poza de pe cardul de identitate. Azi are căsătoria. Sunt domnișoară de onoare. Soțul era virgin, am rezolvat și asta.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus