28.07.2023
Vlad Mușat
Am coborât pe planeta Pax7. Suntem 153 de oameni care am plecat în ultima clipă, în două nave. Terra e scrum. Încerc să iau legătura cu ceilalți. Probabil rătăcesc prin galaxie. Poate au avut noroc sau poate au dat peste o civilizație care are acces la arme performante și știe să le folosească. Mă uit la paxieni și îmi aduc aminte de familia mea. A mai rămas o firimitură de suflet în mine, de asta sper ca sfârșitul acestor ființe să fie rapid și fără durere. Îmi pare rău, dar suntem ultimii oameni.

Monica Bologa
La oraș oamenii au înțeles că lumea e într-o continuă schimbare. Pe cei din comune e mai greu să-i faci să înțeleagă viitorul. Așa că ne-am mobilizat și-am plecat spre cel mai apropiat sat. Am adunat sătenii în Căminul Cultural și le-am povestit despre mașini electrice, sateliți și cipuri, despre cum le va ușura tehnologia ziua de mâine. După întâlnire, oamenii au fugit la preot să-i spună că tocmai s-au întâlnit cu necuratu'. L-au găsit sub un nuc, cu laptopul în brațe. Căuta pe net o excursie, undeva, în spațiu.

Paul Dârvariu
Subsemnatu Vasile Avăcăriței, zis Teslă, de profesie dulgher, vă rog să daț o dezmințire la articolul calomnios din jurnalu dumneavoastră, intitulat Elon Musk, părintele lu Teslă, întru cât nui adevărat că fiumeu Șerbănel Avăcăriței, polecrit și el Teslă, a fost făcut de nevastămea cu vecinu Ion Muscă. Dovedesc cu acte și cu martori că în perioada conceperii copilului numitu Muscă era la muncă în Spanea, fapt care nare cum să fie tatăl lu Șerbănel. În plus, merge vorba că susnumitu este ipotent.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus