29.07.2023
Iulia Biro
Eu sunt Dumnezeul tău, îți pun soarele și sateliții pe cer. Văd tot ce faci, striga Profetul, de la tribuna lui aurită de apusul soarelui. Așa face în fiecare zi, de doi ani, spuse asistenta-șefă, apoi puse o mână maternă pe brațul tânărului medic, aflat în prima zi de lucru la clinica de psihiatrie. Nu ne e teamă că pică? mai întrebă medicul, privind în sus, către fereastra de pe al cărei pervaz vorbea Profetul. N-are cum, e legat cu centuri de siguranță proiectate special pentru el de inginerii lui aerospațiali.

Ioana Dinescu
Bibi, sunt la volan, nu pot să vorbesc că mă claxonează unu', mașina a pornit, a alunecat în stradă, dar apoi s-a oprit și nu accelerează. Nu găsesc maneta de schimbat viteza, unde e, poate sub scaun? Bibico, ești nebună, conduci fără să fi citit cartea? Doar e în bordul mașinii. Bibi, pe ce apăs ca să deschid bordul? Bibico, nu ai timp de prostii, ascultă cu înțelepciune. Știi unde e de obicei ștergătorul de parbriz? Vezi cum scrie pe el PRND? Apasă frâna și trage în jos spre D. Ioi, că s-o pornit. No, Amin.

Răzvan Drăgoi
Statuia marelui Elon Musk Întemeietorul străjuia piața centrală din Washington, mai înaltă ca Obeliscul Victoriei. De la balcon, guvernatorul privea încântat defilarea uniformelor negre. Pasul de gâscă al soldaților răsuna sinistru. Își privi cu complicitate ilustrul înaintaș. Elon, care făcuse totul. Inventase mașina timpului. De fapt, voia să modernizeze o rachetă americană din Germania anului 2023, dar, eroare, era 1943. Liniștitor, steagul cu svastică flutura în mâna lui Elon Întemeietorul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus