Ina Moldoveanu
Joițică auziși că vine sfârșitul? Scrie în evanghelia lui bogătanu ăla, dă-l știe lumea dă pă net. Cică roboții o să ne omoare, fetică. Că să întoarce inteligența împotriva noastră. Sunt io proastă, da' gândesc drept. Nici la veceu nu merge ăștia fără aplicații. Știi că Mitică a lu' Vărzoaia s-a îndrăgostit dă Alexa aia, dă știe ea pă toate. Cică să însoară cu ea, tot vertual. Una s-a măritat cu unu' d' ăsta babanu. Cică nu e macist. Da când s-o sătura robotul dă cicăleală, ăla nu se ceartă, face decât poc.
Florin Tamaș
La început a fost cu vântu. A zis și s-a făcut. D-Zeu se dădea pe ape. A zis că nu e Lumină. S-a făcut. Pe curent. Apoi a zis să fie baterii. Nu s-a înțeles bine și se făcură bacterii. Alea se înmulțiră, se făcură multi celulare, micro organisme, bros cuțe, pe ști, am fibii, dino zauri, pă sări, mami fere, mai muțe, homi nizi. Ce lucrase M-zeu în milioane de ani dădură ăștia gata în 10k. Ce-și mai dădeau la cap. Piatră, bronz, fier, pulbere, atom, neutron. Alese N-zeu pe unul muș cat. Ăsta, hai să șchimbăm planeta.
Florina Hegedüs
Sunt precaută. Tentația de a simți direct pe piele vegetația ce mă înconjoară este mare, dar totu-i otravă. Ar mai trebui să treacă mii de ani ca s-o folosim. Radarul îmi semnalează mișcare în aer. Imediat în raza căștii apar păsări deformate ce plutesc în formație. Sinistre, fără un picior unele, altele cu trei sau doar firave excrescențe, ciocuri flasce, au venit să polenizeze. Nu-mi este semnalat că ar fi vânt. Am ajuns lângă ce a fost SpaceX. Ca arheolog spațial, e visul meu să descopăr scheletul lui Musk.
Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).