02.08.2023
Iulia Biro
Gândiți, se auzi vocea lui Petru, din fața clasei. Întrebarea 3, eliminatorie. Care sunt pașii de urmat când omul alocat ție vrea să se sinucidă? Gata? La treabă. Aveți grijă, este ultima voastră șansă să promovați examenul de înger activ. Uriel, nu, nu te joci cu focul, că le pârlești aripile colegilor. Rafael, ochii în foaia ta. Haha, normal că n-ai foaie, dar nu mai căuta în gândurile colegilor. Ariel, nu încerca să dai drumul la fluturii cu aripi scrise, că zburați de-aici și tu, și ei.

Paul Dârvariu
Sunt un ratat. Familie? Canci. Divorțat. De 3 ori. Profesie? Mare brânză, șofer de parlamentar. Slugă, cum ar veni. Proprietăți? Zero tăiat în patru. Am locuit numai în chirie. Călătorii? Doar până la Dâlga și înapoi. Mai să intru în depresie. Noroc cu scrisoarea primită azi: Stimate domnule Popescu, vă mulțumim pentru colaborarea noastră îndelungată și vă declarăm donator de spermă onorific. Ei da, asta chiar e o realizare. Nu-i puțin lucru să ai sute sau poate mii de copiuțe peste tot în lume.

Oana Jindiceanu
Trăim în continuare vremuri în care nu are nimeni tupeu să spună că împăratul este gol. Majestatea Sa își flutură goliciunea peste tot, ba chiar ne silește să o privim și nimeni nu se opune. Toată lumea aplaudă și zâmbește îngăduitor. Nimeni nu are curaj să spună adevărul, nimeni nu are curaj să râdă măcar. Glumele sunt interzise. Istoria ne arată că orice dictatură se sfârșește; Care istorie, frate, ești nebun? Băga-mi-aș picioarele, sunt notițele lu' mama de la teatru. Iar mi-a scris în caiet.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus