02.08.2023
Andra Toropoc
Ca să nu pic la chimie m-am așezat la teză lângă Dana tocilara, dar asta-și ține foaia departe de mine. Îi șoptesc disperat: zi-mi repede formula feniletilaminei. Mă ignoră și scrie continuu contorsionată peste bancă și peste ea însăși. Nemernica, mă face să fierb când brusc își atinge un picior de-al meu și-și ridică sarafanul. Fix în centrul coapsei este scris cu pix Love. Uluit, îi văd cealaltă coapsă tatuată cu zeci de formule și definiții. Și mutra ei de șoricel pervers. Și genunchii mișto.

Gabriel Rusu
Dragi tovarăși și pretini. Doresc să laud în fața dumneavoastră clasa muncitoare care aprinsă de flacăra socialismului a depășit planul cincinal încă din primele șase luni. Partidul vrea să răsplătească această unică realizare printr-un schimb de experiență cu popoarele prietene. Să se audă până la Moscova cât de bravi sunt muncitorii patriei române. Tovarăși, vă ordon faceți-vă i ti ner a. Se bâlbâie puțin apoi întreabă șoptit. Fă Leano, ce dracu a scris intelectualul de Pacepa aici? I tine rar iu?

Florentina Enache
Ok, s-o luăm pe rând. Că ați făcut fashion parade cu rochițele mele, treacă-meargă; că ați consumat acetona jumate pe șters unghii, jumate vărsată pe covor, aia e. Am pățit recent. Că mi-ați rupt ciorapii fini și mi-ați clătinat tocurile, fie; și eu fac asta, frecvent. Toate vitejiile voastre s-au întâmplat și în timpul meu de copil; acum comentez, dar tolerez. Băi, dar dacă vă mai prind că vă rujați cu specialele mele, vă tund și pe voi, și pe păpușile voastre, clar? Și apoi țineți post de înghețată toată vara.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus