02.08.2023
Vlad Mușat
Simt cum coșurile de pe spate erup. Nu-mi iau ochii de la ea când predă. Sunt cel mai bun la matematică, dar anul ăsta voi rămâne corigent, ca să o pot revedea-n timpul vacanței. La lucrări îi ajut mereu pe colegi, iar eu scriu în foaie doar 1+1=0. Acum două zile mi-a spus că am dezamăgit-o, că la 18 ani, chiar înainte de BAC, nu am voie să fiu așa delăsător. Mă uitam în decolteul ei și speram că ora nu se va termina. Azi m-am apucat de fumat pentru că am văzut-o în ușa cancelariei cum trăgea cu nesaț din țigară.

Radu Gramatovici
Era vară și ea îi povestea ce și-ar dori să i se întâmple în viață. Nu mai copia, a întrerupt-o el. Poftim? Nu-ți mai copia viitorul. Dar nu-l copiez, tot ce îți spun sunt dorințele mele. M-am gândit mult la ele. Chiar nu încerc să copiez pe nimeni, analizez și mă las ghidată de propriile-mi dorințe. Atunci nu-ți mai copia dorințele. Și atunci? Eu când o să fiu fericită? Cum? Îl privea pe sub gene, cu buza de jos tremurând, de parcă aștepta ceva. Când n-o să mai copiezi, îi zise el, dezamăgind-o ca de fiecare dată.

Vero Anttheia Teodoru
Miura sensei venită la un schimb de experiență în România a fost plăcut impresionată în școlile noastre, de elevii eminenți care știu o sumedenie de lucruri nefolositoare, și alte ciudățenii. Un eshaku bow apoi mulțumea pentru orice. Din brațele unui elev sări un caiet, din caiet o mulțime de hârtiuțe cu scris minuscul. Ochii doamnei Miura se umplură de uimire. Gândul îi fugi către picturile chinezești pe bob de orez. A fost unul dintre lucrurile pe care nu le-a înțeles în ruptul capului. Ce sunt copiuțele.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus