03.08.2023
Titela Durnea
Aveam patru ani când m-am îndrăgostit întâia dată. Nu-i mai știu numele. Era blond, dormea în dreapta mea. Îmi amintesc ziua când i-am furat sărutul și doamna ne-a pedepsit să stăm cu mâinile-n zăpadă. De-atunci m-am tot îndrăgostit, fără să mai țin cont de culoarea ochilor sau a părului. Doar de bărbați. Bifam minim doișpe' îndrăgosteli pe an. Drama Queen scria pe mine. Cu timpul s-au rărit, crescând în intensitate. Ieri de pildă, a izbucnit Ultima. Femeie. Minionă. Un foc de om. A adormit în stânga mea, în piept.

Carmen Tot
M-am deșteptat noaptea, am ieșit din grota subacvatică, am dat un ocol și eram singur. Unde vă credeți? Dormiți, ai? M-am aruncat și i-am scos pe ceilalți homari din grotele lor, le-am rupt carapacele, le-am smuls inimile, i-am învins. Eu. Și apoi m-am împerecheat cu femela cea mai puternică. Trezește-te, am auzit o voce atât de adânc în mine, încât m-am zbătut să fug, să mă târăsc, să zbor și vocea tot nu tăcea. Trezește-te, am tot auzit. Și m-am trezit și m-am trezit și m-am trezit. Odată cu conștiința.

Clara Marinescu
Privește fix și pupilele i se măresc. La fel și punctul de pe perete care devine atât de mare că acoperă soarele, lumina. Pe Dumnezeul meu, mă apucă iar. Apoi întunericul. Începe să tremure necontrolat și-n noaptea din el se aude numai o respirație trepidantă, însoțită în fundal de bubuituri. Se vede pe el, își frământă mâinile, nu știe ce să facă, cum să se oprească, cum să iasă din el. Șșșșt, nu e nimic, doar o criză, a trecut, iubitule, aude o voce caldă și mâna ei îl trage înapoi, la lumină.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus