06.08.2023
Ada Cocoș
Dacă vrei să trăiești, fugi. Acum. N-auzi? Am împins-o și-a căzut, iar fluturii i-au zburat din păr și-au rămas înțepeniți în aer ca un nimb de secunde, desenând momentul separării iubirii de trup. Până la urmă am fugit eu. Pe ea a salvat-o zâna unui nuc foarte bătrân. A dus-o departe de proasto, nu-mi place fața ta, nu te-am dorit, ratato, într-o grădină însorită unde scrie povești pentru copii. Când mi-e dor, îmi trimite la fereastră o pasăre cântătoare, iar eu apăr în continuare drumul spre ea, cu viața însăși.

Andra Toropoc
Sesiunea se termină și plec din București fără să spun cuiva, vreau să fac o surpriză. În tren am locul cu vedere la dor, spre el mă îndrept cu nerăbdare. Gara din orașul copilăriei miroase a vară, iar pe bulevardul cu castani pașii-mi zboară. Încă puțin și sunt în fața porții, nucul, via, leagănul toate sunt la locul lor. Deschid ușa de la intrare, în stânga e bucătăria și-acolo bunica își rotește mirarea și toată iubirea spre mine. Năvălesc în brațele ei, sunt acasă și-mi simt puternic inima.

Iulia Anastasia Roșca
Tu simți orice emoție de zece ori mai intens față de un om normal și te copleșește. Nu ești capabilă să-ți controlezi impulsurile, faci tot ce simți și nu te gândești la consecințe. De asta viața ta e un haos total, un monument de instabilitate, plângi prea mult, râzi prea tare, te enervezi și te cerți cu cei din jur, care nu te înțeleg. N-au cum, ești altfel, ai borderline, ai nevoie de terapie și pastile să-ți stăpânești stările. Mi-a luat jumătate de viață să renunț la diagnostic, la pastile și să revin la mine.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus