07.08.2023
Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Nu-mi amintesc chipul mamei. Suntem de-o veșnicie în măruntaiele monstrului. Camaradul din dreapta privește-n gol. Mâna prinsă-n atele s-a tumefiat. Cel din stânga scuipă sânge. De deasupra coboară, o dată pe zi, o rază ireală. Apoi noaptea ne-nvăluie ca un giulgiu murdar. I-am scris. Înainte ca ei s-arunce infrastructura-n aer. Oamenii spun c-ai venit de pe altă planetă să propovăduiești că imposibilul poate fi învins. Pe planeta asta traiul nu mai e posibil. Salvează-ne. Așteptăm Steaua la răsărit. Și farfuriile.

Monica Stoian
Lume multă, gălăgie, miros de mici și vin fiert. Chiar el, tatăl tuturor văzutelor și nevăzutelor, venise să-și predice pildele despre viitor. Râse cu satisfacție văzând parcarea plină de tesle, toate purtând pe capotă imaginea reinterpretată a Sfântului Graal. De sus îl admirau sateliții, dornici s-audă despre cum inteligența artificială va depăși umanitatea. Cine-i ăsta? Africa de Sud? Să se ducă la el acolo, noi am venit pentru următorul. Vanghelie, E Vanghelie după Elon Musk. Aduce almanahe.

Ana-Maria Butuza
O navă de dimensiune medie se apropie de una din bazele spațiale ale SpaceX, conectată direct la Soare. Asolizarea s-a făcut rapid și nava și-a ridicat zecile de micropanouri pentru încărcarea care dură o milisecundă. După care își continuă călătoria spre Pământ, planeta laborator. La bord, Elon invitase câțiva oameni de afaceri annarieni, betazoiți și caldonieni care dețineau următoarele zece porunci pentru pământeni. O mașină Lotus Esprit îi așteptă la aterizare și îi duse direct la sediul Tesla.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus