09.08.2023
Nelida Holban
Plecăm de la notar. Ce a început de bunăvoie și nesilit de nimeni s-a terminat prin acordul părților. Urcăm în mașină. Dă-mi și mie o gumă, spui. În rucsacul meu, vraiște ca-ntotdeauna: țigări, telefon, încărcător, șervețele, căști, agendă, chei, ruj, așa că ar fi o minune să reușesc să găsesc de la prima extragere ce-mi trebuie. Dibui în toată harababura o rătăcită pastilă de gumă. Începi să mesteci și zici: are gustul parfumului tău, Je reviens. Nu, n-ai ghicit, spun privind înainte. Parfumul meu de acum e Libre.

Lucian Domșa
Așa nu se mai poate dom'le, a declarat Ilie Moromeață, dând cu pumnu-n masă. Dacă-i anarhie, tră' să știm cu toții. Regele s-abdice cân' zicem noi. Vez' că eșt' prost? l-a-nfruntat Cocoșitu, trăgând liniștit din țigară. Toată noaptea m-am gândit și am băut la tutun. Majestatea Sa n-o să plece că vrei tu. Musai să fie revoluție sau grevă. Să ias-o mie de muncitori și să nu mai lucreze. Ba chiar două mii. Ce te faci atunci? Faci pe dracu', a răspuns celălalt ridicând păhăruțu' cu jinars. Chemi americanii cu bombele.

Ana Maria Dobre-Nir
S-au întâlnit la un miting pentru venitul universal. Mike venise ca de fiecare dată cu Eric. Lisa nu-l plăcea pe Eric. L-a sărutat pe Mike cu poftă, pe gură, poate și puțin exagerat, pentru a-l face pe Eric să-și dea ochii peste cap. Buzele lui Mike erau moi și avea un cercel în limbă, cu care îi lovea mereu dinții. Îmi place mult cum miroși, i-a spus. Îmi amintești de copilăriei. Ea i-a zâmbit cu candoare, observând cu coada ochiului privirea lui Eric. Înțelegea acum că el planificase încă de atunci să scape de ea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus