20.08.2023
Vlad Mușat
Din cauza altitudinii am halucinații. Îmi repet asta, pentru a putea rămâne lucid. Îl văd lângă mine pe Van Damme cum face șpagatul între stânci. Stallone urcă alergând, nu se sprijină, nu e legat și pare urmărit de Arnold, Terminatorul. Scutur din cap și urc. Mi-e frig, foame și sete, ba chiar acum aud vocile unor femei pe care cred că le cunosc. Sunt convins că e un miraj. Mi-e din ce în ce mai frig. Marieta, reușești să-l speli singură, cât mă ocup eu de Gigi? Da, astăzi domnul alpinist e foarte cuminte.

Miruna Marin
În copilărie, ca o antenă de viruși, am captat și răspândit tot ce s-a putut. Oreion? Rubeolă? Varicelă? Otită? Țșpe urticarii dubioase? Desigur. Am încheiat a 8-a memorabil cu mononucleoză, adicătelea boala sărutului, fără să mă sărute nimeni, deși, of, cât mi-aș fi dorit. Încearcă doar să le explici celor din familie, care-și dădeau coate și mustăceau. Ganglioni cât casa, dureri de ficat, zăcut în pat? Da, da și da. Săruturi? Sorry, nu. Dar. Scarlatină la onorabila vârstă de 36 de ani? Nu concep.

Florina Hegedüs
Mai nou, Irina mergând spre școală face un ocol prin parc, lucru ce nu-l făcea altădată. Altădată nu era bulversată, cum este acum. Excelează la școală, e realizarea ei individuală. Când după un laborator de fizică, ea și Radu au experimentat aici, pe pământ, intersectarea universurilor paralele, când el a strâns-o la piept și i-a respirat direct printre buze și ea doar a șoptit: să-mi spui tu, ce-i?nu-i fizică, iar el doar a răspuns timid, nu știu, s-a îndrăgostit de chimie. Părinții nu-s de acord. E dictatură.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus