23.08.2023
Ana Maria Dobre-Nir
Nu părea de-al locului. Hainele îi erau noi, dar de modă veche. Poveștile lui păreau ecouri dintr-o altă lume, cu personaje ireale. Cum ar fi aia cu soldații găsiți spânzurați. Într-o zi, Luca s-a hotărât să-l urmărească. Auzise că doarme într-una din casele de la poalele muntelui. Bărbatul a plecat doar spre miezul nopții din bar. Mergea singur fluierând prin pădure. Îi dârdăiau picioarele lui Luca. Se gândea că acolo își va găsi sfârșitul. Dar nu s-a întâmplat nimic pentru că omul a dispărut. Cum? Habar n-am.

Carmen Tot
În anul acela am sărbătorit intrarea la facultate la birtul din sat pe care îl ținea un prieten bun. N-am comandat nimic, curgeau paharele spre noi, să-i cinstim pe domnișorii ingineri, strigau obișnuiții birtului, căci inginer era, pentru ei, cuvântul suprem. Muzica ne-a urcat pe mese, preferam ritmul rock și dansam fără sfială, pentru prima dată, între bătrânii satului. Nea Onu, vecinul bunicilor mei, de-o etate cu ei, a îndrăznit ce nu s-ar fi gândit niciodată: domnișoară, permiteți să vă invit la tango?

George Dometi
El paralitic, ea vânzătoarea de SH. Se hașura drama. Drama era că au fost căsătoriți doar pentru că mă-sa ăluia avea casă. Ca să aibă ea unde să se hârjonească cu ibovnicul. Ibovnicul care i-a trimis o șampanie și o cutie cu bomboane cu lichior. Lichior ce l-a făcut pe paralitic să bage divorț. Divorț ce se baza pe existența unui amant. Amant care nu lucra nimic. Nimic nu părea s-anunțe crima aceea. Aceea e creanga de unde s-a spânzurat el, chiar deasupra celor două trupuri stropite cu șampanie.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus