23.08.2023
Florentina Ghițescu
Dacă vrei să ai noroc trebuie să freci toaleta în fiecare zi. M-am uitat fascinată la filmulețul japonezului. Nu este singurul obicei aducător de bunăstare, mai trebuie să așezi și pantofii într-un anumit fel. Mi-am pus mănuși și am început să frec, am așezat frumos pantofii și m-am repezit să joc la loto. De a doua zi m-am simțit ca un om bogat, parcă și mersul era altfel. Bine că nu mi-am dat demisia că nu a ieșit nici măcar un număr. Cred ca era valabil în lumea lui sau trebuie sa frec o viață la toalete.

Iulia Anastasia Roșca
Luni întregi o visasem pe mama care gesticula și încerca să-mi spună ceva, doar că eu nu auzeam niciun cuvânt, îi vedeam doar buzele mișcându-se. Nu credeam în așa ceva, dar pentru că nu-mi dădea pace, făcusem o programare la un medium. Frumoasă foc țiganca, mă invită într-o cameră ticsită cu cristale și simboluri ezoterice, dar simt că prezența ei e cel mai ezoteric lucru de acolo. Își desface cocul, buclele negre i se revarsă până la mijloc și umplu spațiul. Zice mă-ta de ce n-ai pus cârnați de Pleșcoi la fasole?

Florina Hegedüs
Ce faci? Nu știu. Îți place aici? Nu știu. Stai mai mult? Nu știu. Cauți pe cineva? Nu știu. Te așteaptă cineva? Nu știu. Te pot ajuta cu ceva? Nu știu. Te-a supărat cineva? DA. Și uite așa dialoghează Viața și Moartea, doar schimbând rândul care pe care întreba. Eu doar vin la film, cu invitația primită mă așez pe scaun, și le urmăresc. Îs necăjită când îmi distrage atenția câte un spectator întârziat. Nici o replică greșită, mereu plâng și aplaud de atâta trăire plină. Ceilalți spectatori au fețe înțepenite, da.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus